Eid Elektro startet skole

Daglig leder Ove Kjøllesdal i Eid Elektro er lokalpatrioten som brenner for hjembygda. Da skolen var truet av nedleggelse kjøpte han og flere sambygdinger skolebygget og startet Montessoriskole.

Ove Kjøllesdal mener lokalt eierskap er viktig for levende lokalsamfunn. For Eid Elektros del innebærer den lokale forankringen at bedriften mer enn gjerne støtter lokale lag og organisasjoner, og investerer i nærmiljøet.

Flere av Eid Elektros ansatte bor i Kjølsdalen, Ove Kjøllesdals hjembygd, med 300 innbyggere. Da kommunen for noen år siden foreslo å legge ned skolen og flytte elevene til nabobygda, gikk Ove Kjøllesdal og andre i bygda til aksjon.

– Vi jobbet først for å beholde den offentlige skolen, men skjønte raskt at det var en tapt kamp. Derfor søkte vi Utdanningsdirektoratet og fikk tillatelse til å starte en privat Montessoriskole. En del av bygdefolket kjøpte skolebygget sammen, og så pusset vi det opp på dugnad. I dag er det 32 barn på skolen, og barnehagen har også flyttet inn og blitt Montessoribarnehage. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på at vi har vært med på å redde bygda, forteller han til NHOs nettsider.