Mustad Eiendom etablerer stort solcelleanlegg på kjøpesenter

Solcellepanelene på kjøpesenteret CC Vest på Lilleaker i Oslo vil hvert år produsere ca. 370.000 kWh, noe som tilsvarer energien som skal til for å kjøre en el-bil 37 ganger rundt jorda.

De 1.362 solcellepanelene dekker 2.100 kvadratmeter av det sydvendte sagtanntaket.

Med etableringen av 2.100 kvadratmeter solcellepanel markerer Mustad Eiendom med dette starten på sine store ambisjoner for en bærekraftig utvikling av området mellom Lilleaker og Lysaker.
- Familien Mustad har holdt til på området siden 1875 og har gjennom sin industrielle virksomhet til enhver tid evnet å tilpasse seg samfunnets behov. Våre eiere har et tilsvarende langsiktig perspektiv på eierskapet fremover, og bærekraftbegrepet har en helt sentral plass i vårt verdigrunnlag og vår strategi for den videre utviklingen, sier Olav Line, administrerende direktør i Mustad Eiendom i en pressemelding.
Sagtanntaket skal ha en optimal orientering og vinkel for å oppnå mest mulig effektiv produksjon av miljøvennlig elektrisk solenergi. Solcelleanlegget skal være det største montert på et norsk kjøpesenter og vil være i drift fra høsten av.
- Vi jobber for tiden med å utvikle en ambisiøs plan for utviklingen av området mellom Lilleaker og Lysaker. Bærekraftige løsninger for blant annet mobilitet, energibruk, naturbevaring, flerbruksfunksjoner, fleksible bygg og ikke minst kundeutvikling står helt sentralt i utviklingen av et bærekraftig lokalt fellesskap, sier Line.
Mustad Eiendom forpliktet seg nylig til å gjennomføre Grønn Byggallianses 10 strakstiltak i Eiendomssektorens veikart mot 2050. I den sammenheng uttalte Olav Line at han ikke så noen grunn for å vente til 2050 med å realisere tiltak vi allerede nå vet at er riktige.
Mustad Eiendom eier og drifter over 280.000 kvadratmeter næringseiendom og boliger i et konsentrert område mellom Lilleaker og Lysaker, herunder blant annet CC Vest.