– Vi ser frem til å konkurrere på det danske markedet og har en målsetning om å oppnå en markedsandel på 20 prosent innen fem år, sier konsernsjef Erik Øyno, Foto: Svanhild Blakstad

Protan ekspanderer i Danmark

Industrikonsernet Protan satser nå for alvor i Danmark, og har en målsetning om 20 prosent markedsandel innen få år.  

Det ble nylig kjent at det danske Konkurrencerådet har kommet frem til at samarbeidet mellom flere danske takselskaper samt Danske Tagpapfabrikanters Brancheforening og Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) har overtrådt dansk konkurranselov. Blant annet ber de dem oppheve en dansk bransjestandard.

– I den perioden Icopal og Nordic Waterproofing har styrt opplysningsrådet har det vært ekstremt vanskelig for utenlandske aktører å komme inn på det danske takmarkedet. Når de konkurransehemmende TOR-anvisingene nå opphører, vil takprodusenter- og entreprenører kunne konkurrere på like vilkår. Vi ser en fantastisk mulighet i det danske markedet, og det er klart at vi vil ta del i den nye frie konkurransen, sier konsernsjef i Protan, Erik Øyno. 

– Vi er glade for at danske konkurransemyndigheter har besluttet at TOR-standardene skal oppheves. Vi er overbevist om at økt konkurranse vil være et gode for dansk byggebransje, legger Øyno til i en melding fra selskapet.

Protan er en av de største aktørene i Norge og Sverige, men har kun én prosent markedsandel i Danmark.

– Vi ser frem til å konkurrere på det danske markedet og har en målsetning om å oppnå en markedsandel på 20 prosent innen fem år, avslutter konsernsjefen.