Block Watne arrangerte HMS-samling

Block Watne bruker kombinertlandslaget og Magnus Moan som inspirasjon i sitt HMS arbeid for å oppnå skadefri produksjon.

- HMS er et av de største satsningsområdene i Block Watne. Fokuset er å gjøre produksjonen skadefri. Vi mener at om vi skal lykkes med HMS-arbeidet må alle som er involvert i byggeprosessen bidra til dette, sier distriktssjef Thor-Harald Skovly i Block Watne.

Som et ledd i dette arbeidet samlet Block Watne distrikt Vestfold alle ansatte, leverandører og samarbeidspartnere til HMS-samling. Det var om lag 60 deltagere som fikk en innholdsrik dag med temaer om «HMS status i Block Watne» og «hvor veien går videre». I tillegg var det foredragsholdere som lærte deltagerne om hvordan man skal endre sine vaner for å jobbe sikrere eller unngå skader.

- Høydepunktet for dagen var når Magnus Moan fra kombinertlandslaget fortalte om sin hverdag som toppidrettsutøver og hvordan han tenker på HMS i hverdagen. For en toppidrettsutøver er det viktig å ta vare på helsen sin, slik at de holder seg friske og skadefri. I tillegg er miljøet en grunnleggende faktor for prestasjonene på idrettsbanen, uten laget og støtteapparat er veien frem til gode prestasjoner vanskelig. Med tanke på sikkerhet, sjekker utøveren selv utstyret før de setter utfor hoppbakken. Oppsummert må utøveren selv ta et stort ansvar for at alle disse elementene er på plass og bidra inn i laget. Feiler man må man, med å ikke ta nødvendige forhåndsregler med tanke på skader, sykdom eller ulykker i hoppbakken må utøveren selv ta ansvaret for konsekvensene. Her er det mange likhetstrekk med hverdagen til en håndverker, forteller Skovly.

- Som en del av OBOS er vi Norges største boligbygger. Vi er eid av våre medlemmer og vi må ta et stort samfunnsansvar. Vårt samfunnsansvar gjelder mange ting, men også HMS. Dette er spesielt viktig at vi går foran som et godt eksempel og er en av aktørene som sitter i førersetet. Målet med HMS-dagen var å samle alle som er på våre byggeplasser for å gi felles informasjon og inspirasjon til at vi skal ha skadefri produksjon. Når vi planla dette er var det helt naturlig for oss å dra inn kombinertlandslaget som vi er stolt sponsor av. Vi setter stor pris på at Magnus Moan delte sine erfaringer med oss, legger Skovly til.