Foto: NCCFoto: NCCFoto: NCCFoto: NCC

Se NCC og Franzefoss håndtere krise på pukkverket

NCC og Franzefoss hadde felles beredskapsøvelse ved NCCs asfaltfabrikk og Franzefoss pukkverk i Trondheim.

«En bil har krasjet inn i gasstanken, sjåføren er bevisstløs og det er røykutvikling med fare for brann på fabrikken». Det var scenarioet NCC og Franzefoss måtte håndtere i sin felles beredskapsøvelse nylig.

NCCs asfaltfabrikk avdeling Lia i Trondheim er lokalisert rett ved siden av Franzefoss pukkverk, og ansatte ved begge enheter var involvert i øvelsen, skriver NCC i en pressemelding denne uken.

Midt i arbeidsdagen fikk rundt 15 medarbeiderne fra begge selskap melding om en alvorlig situasjon på området.

HMS-sjef Bjørn Ottar Ramstad i NCC Industry mener slike øvelser er nyttige for NCC.

– Øvelsen viser at det er mye vi er gode på og har på plass innen beredskap og varsling, samtidig som at vi fremdeles har deler vi kan bli bedre på. På et verk som dette er det blant annet nyttig å erfare hvordan samarbeidet mellom NCC og Franzefoss innen varsling, førstehjelp og redningsarbeid fungerer, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Beredskapsrådgiver Stig Cato Magnussen i Trøndelag Brann- og Redningstjeneste understreker verdien av kriseøvelser for å skape trygghet blant medarbeiderne.

– Det er svært viktig å være forberedt for den dagen en faktisk får en hendelse. Gjennom en øvelse får en bli trygg på det en kanskje har lært før, så får vi sett at ting faktisk fungerer, og vi får også avdekket forbedringspotensial, sier Magnussen i pressemeldingen.