Bengt Herning (t.v.) og Øyvind Skarholt kan 4. mai invitere inn til Byggevaredagen 2017.

Inviterer til grønne forretningsmuligheter på Byggevaredagen 2017

4. mai inviterer Virke og Byggevareindustrien inn til Byggevaredagen 2017 på Radisson BLU Plaza hotel i Oslo. I sentrum står de grønne forretningsmulighetene.

For 15. gang på rad samles byggevarehandel og -industri til en felles byggevaredag. Byggevaredagen samler mellom 100 og 200 ledere og mellomledere i byggenæringen.

- Verden og byggenæringen er i endring - og det skjer fort. Overalt ser vi økte krav til bærekraft og digitalisering. Kravet er bærekraft og effektivitet og verktøyene er digitale, sier Bengt Herning, direktør Virke Bygg & Anlegg.

I år vil Byggevaredagen sette søkelyset på hvilke konkrete forretningsmuligheter som kan ligge i det alle snakker om som det grønne skiftet.

- Vi påvirkes av verden utenfor, norsk politikk, kundekrav, lovkrav og mye mer. Men på Byggevaredagen setter vi også fokus på det som skjer i hjernen når vi må endre oss. Vi vet alle at det ikke er lett, så hvorfor ikke lære litt? Egne ansatte, kunder og leverandører er kanskje mindre endringsvillige enn du tror? spør Herning.

I løpet av dagen vil du høre mer om bl.a. dette:

- Det grønne verdensbildet.

- Hva er de finansielle driverne for grønt skifte?

- Hva vil markedet legge vekt på og kreve av leverandørene?

- Hva skjer med lovverket?

- Flergangsbyggherrene vil stille strengere krav.

- Entreprenørene må møte nye krav.

- Hvor går ENOVA og virkemiddelapparatet?

- Hva med forbrukeren – vil de endre adferd og er det betalingsvillighet for grønne løsninger?

- Om hvordan hjernen funker når endringene banker på døra.


- Dette er dagen for å mingle med kolleger, konkurrenter, handelsfolk og leverandører. Vi kan by på et variert program med solide foredragsholdere som vil gi deg bedre oversikt, innsikt og inspirasjon, forteller adm. dir. Øyvind Skarholt i Byggevareindustrien.

Blant foredragsholderne finner vi blant annet:

* Øystein Dørum og Lars Haartveit – NHO og Virke - Det grønne verdensbildet fra økonomenes ståsted og de finansielle driverne

* Bodil Motzke - Undervisningsbygg - Slik blir miljøkravene til byggevarer fra bestillerne

* Steinar Stake - Hva tenker Veidekke?

* Gunnar Grini - Gehør strategi og rådgivning - Hvilke grønne lover og regler kommer til å treffe byggevaremarkedet i nær fremtid?

* Audhild Kvam – Enovas fremtidige satsning og ramme

* Kesko ( Onninen og Byggmakker) – posisjonerer seg for vekst og nye markedsgrep gjennom tett samarbeid og nye konsepter

* Jan Ole Hesselberg – Programleder fra Folkeopplysningen - Framtiden i våre fettklumper