U3 – Betongarbeider – utførelse av betongkonstruksjoner. Nettbasert + samling – U3

StedLørenskog, Norge
ArrangørBetongelementforeningen
Fra09.05.2017
Til11.05.2017
TidspunktTirsdag kl 8.00 - torsdag kl 18

Kurset gjennomføres som en kombinasjon av nettbasert kurs og 3-dagers samling. Kurset oppfyller Betongopplæringsrådets læreplaner, men undervisningstiden er kortet ned til fordel for nettbaserte forberedende studier og oppgaver.

Det er en forutsetning at disse forberedelsene er gjennomført i forkant av kurset. Nettilgang åpnes to uker i forkant av samlingen. Samlingen avsluttes med nettbasert eksamen som kan gjennomføres på kursstedet eller hjemmebasert (eksamenstiden tidsbegrenses etter avtale). Kurset er et samarbeid mellom Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) og Betongelementforeningen.

Målsetning
Hensikten med kurset er at deltakerne skal kunne dokumentere kunnskaper i betongteknologi og utførelse som kreves for å oppfylle bestemmelsene i NS-EN13670 for produksjonsledere(tidligere støpeledere), kontrolledere, formenn og baser i utførelsesklassene 1,2 og 3.

Målgruppe
Kurset er beregnet på fagarbeidere, baser, formenn og ingeniører som har tilstrekkelig praksis, men som mangler tilleggskurs i betongteknologi og utførelse.

Kurset er åpent for alle, men det er krav til relevant fagbrev, teknisk fagskole eller ingeniørutdanning for å kunne søke kompetansebevis. Se BORs hjemmeside for kompetansekrav: http://betongopplaering.no/bors-kompetanseomrader/betongutforelse/ - BORs oversikt bygger på kravene i NS-EN 13670:2009+NA:2010 Utførelse av betongkonstruksjoner.

Kursinnhold
Sentrale tema

– Aktuelle lover, forskrifter og standarder

– Betongteknologi

– Krav til forskaling og armering

– Krav til utførelse av betongarbeidet og behandlingen av betongen

– Mottakskontroll på byggeplass

– Herdeteknologi med demonstrasjon av programvare for herdesimulering på PC.

I forbindelse med kurset må deltakerne ha tilgang til følgende to standarder:

NS-EN 13670:2009+NA:2010 Utførelse av betongkonstruksjoner.

NS-EN 206:2013+NA:2014 Betong - Spesifikasjon, egenskaper, framstilling og samsvar

Kurset gjennomføres med nettbaserte forberedelser, forelesninger, gruppeaktiviteter og oppgaveløsning. Kurset avsluttes med nettbasert eksamen. Eksamensgjennomføringen kan tilbys i regi av kursarrangør.

Bestått eksamen gir sammen med dokumentert utdanning og praksis for de ulike utførelsesklassene grunnlag for utstedelse av kompetansebevis fra Betongopplæringsrådet (BOR). Nærmere opplysninger på BORs nettside.

Program og påmelding