Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen synes idrettstilbudet til bygg- og anleggselever på Re er interessant. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kunnskapsministeren roser Re for idretts- og yrkesfagsatsing: - Viser at det går an

Torbjørn Røe Isaksen var ikke klar over yrkesfag- og idrettsfagtilbudet som finnes på Re videregående skole.

I et intervju med Byggeindustrien i forrige uke etterlyste den tidligere topphopperen Anders Jacobsen en egen toppidrettslinje for yrkesfagelever, og både kunnskapsministeren og Byggenæringens landsforening syntes innspillet var interessant.

Onsdag kunne Byggeindustrien fortelle om Re videregående skole i Vestfold som har hatt et idrettstilbud for bygg- og anleggselever i flere år allerede.

Eneste i Norge
De er ifølge Utdanningsdirektoratet den eneste skolen i Norge som tilbyr idrett i kombinasjon med yrkesfag.

– Re videregående skole viser at det kan være rom for å lage opplæringstilbud som kombinerer idrett og yrkesfag også i den offentlige skolen, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en mail til Byggeindustrien.

– Dette var ikke et tilbud jeg var kjent med, men det høres veldig interessant ut og viser hvilke fleksibilitet skolene har. Når det gjelder ønsket om et toppidrettsgymnas som kombinerer idrett med yrkesfag, så er dette noe som faktisk var forbudt under de rødgrønne. Med den nye friskoleloven er det fullt ut mulig å starte opp et slikt tilbud, legger han til.

Bredt tilbud

Skolen i Vestfold har i dag et tilbud for elever som ønsker å satse på idretter som fotball, håndball, langrenn, skiskyting og flere andre idrettsgrener.

– Svarene fra både BNL og kunnskapsministeren kunne jo nærmest få dette til å fremstå som rakettforskning, men de må gjerne besøke oss for å se hvordan ting fungerer her, sa lærer Erik Myrvang til Byggeindustrien onsdag.