Ny økonomidirektør i Protan AS

Ole Morten Broch-Nielsen (49) har tiltrådt stillingen som økonomidirektør i Protan AS.

Broch-Nielsen er registrert revisor, cand. mag. fra Universitetet i Oslo, Løytnant fra Hæren og har hatt flere CFO stillinger i ledende norske handelsselskaper, blant annet lavpriskjeden Europris.

– Det er flere sider ved Protan som interesserer meg spesielt. Protan er et norskeid industrikonsern i kraftig vekst både i Norge og internasjonalt, har fokus på innovasjon og tilbyr nye løsninger som er etterspurt i markedet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene fremover, sier Broch-Nielsen i en pressemelding.

Solid og spennende bakgrunn

De siste to årene har Broch-Nielsen vært CFO/CIO i Douglas Nordic AS som er en del av Europas ledende parfymerikjede, og som i løpet av kort tid har etablert seg som Nordens største nettbutikk innenfor sin bransje. I perioden 2011 til 2014 var han CFO i Europris som i dag er børsnotert, og har hatt stillingen som CFO i Validus AS (delvis eid av NorgesGruppen) med beliggenhet i Mjøndalen. Validus stiftet i 2005 det som vi i dag kjenner som Tax-free i Norge sammen med tyske Heinemann.

- Jeg er svært glad for å kunne ønske Ole Morten velkommen til Protan. Han har en solid og variert bakgrunn fra varehandel, e-handel og internasjonale selskap med sterk vekst, og vil tilføre vår virksomhet og vår finansfunksjon viktig kompetanse, sier konsernsjef Erik Øyno.

Fokus på miljø og bærekraftige løsninger

Eiendoms- og byggesektoren står overfor store forandringer i møte med krav til miljøvennlige og bærekraftige løsninger. Protan er verdensledende innen membranteknologi og tilbyr produkter med EPD miljødeklarasjon. Takbelegg fra Protan installeres uten bruk av fossil energi, og har et livsløp med lavt CO2 fotavtrykk. Broch-Nielsen er overbevist om at selskaper som bidrar til bærekraftig utvikling har et konkurransefortrinn, og har stor tro på Protans nye løsning for vannfordrøyning på tak.

- Jeg fulgte høstens lansering av takløsningen BlueProof med stor interesse. BlueProof bidrar til å beskytte verdier i byer og tettsteder hvor dagens avløpsnett ikke klarer å ta unna for kraftige regnskyll. Det føles bra å være med på å lede et konsern som har fokus på å utvikle løsninger for samfunnsutfordringer, sier Broch-Nielsen.