Foto: Google Earth

Naboer raser mot eiendomsmilliardærens Asker-planer

Eiendomsutvikler og entreprenør Ellen Karlsen Raaholt planlegger å stykke opp en eksklusiv Asker-eiendom. Dette blir ikke tatt godt imot av naboene.

Det skriver Budstikka, etter at saken først var omtalt av økonomimagasinet Kapital.

Raaholt planlegger å dele opp en fem mål stor tomt Strandveien i Asker i tre ulike parseller. Tomten ble kjøpt for 31 millioner kroner, og den mer enn 80 år gamle villaen som sto på tomten, ble revet i 2015.

I oktober 2015 rev hun villaen fra 1932 som lå på den fem mål store tomten nede ved sjøen. 31 millioner kroner hadde hun betalt for eiendommen.

Raaholts planer den gang var å bygge en bolig på over 1.000 kvadratmeter, men naboene var ikke spesielt positive til akkurat dette.

– Vi er mange som er sjokkerte. Det er helt grotesk. Jeg sover ikke om natten på grunn av dette, sa en av naboene til Budstikka i 2015.

Ifølge Kapital er det tomtens nærmeste naboer og Vettre vel som er irritert over de siste planene:

Frykten blant naboene og velforeningen er nå, ifølge Kapital, at en oppdeling av tomten følges opp av søknader om å få oppført tre boliger på opp mot 800 kvadratmeter hver. Noen frykter rekkehus på eiendommen.

Ellen Karlsen Raaholt er datter og arving av entreprenør Ole K. Karlsen, som døde i 2009. Hun er eier av blant annet selskapene Camana og Oxer Eiendom i Asker.