Stor workshop rundt trebygget Tåsen helsehus

Omsorgsbygg Oslo KF skal rive og gjenbygge Tåsen helsehus. Planen er i stor grad å bygge i heltre, og siden dette er et forholdsvis nytt område for foretaket, arrangerte de en workshop for de fem prekvalifiserte entreprenørene og tretekniske fagmiljøer.

Tåsen helsehus skal bygges med 135 plasser og et dagsenter. Det ligger i et nærmiljø med mye trebebyggelse, og det nye helsehuset skal bygges på en måte slik at det mest mulig glir inn i miljøet rundt. Det skal også bygges som plusshus, til BREEAM-karakteren Excellent, samt trolig bli et FutureBuilt-prosjekt. I tillegg til dette ønsker Omsorgsbygg at den entreprenøren som får oppdraget skal gjennomføre utslippsfri byggeplass.

De fem prekvalifiserte entreprenørene er Skanska, Bundebygg, Betonmast, Hent og Veidekke. Alle fem entreprenører var på workshopen med sine underentreprenører, samt FutureBuilt og Norsk Treteknisk Institutt.

Faglig sett var det en gjennomgang av lyd- og brannrelaterte utfordringer i store bygg med tre, hvilke effekter det har på innemiljøet, energibruk og materialiteten til treet.

Kravspeken til Tåsen helsehus sendes ut i løpet av våren 2017.