Emil Eriksrød i R8 Group foran Arkaden i Skien.

R8 Group kjøper Arkaden Skien Storsenter

- Kjøpesenter handler ikke lenger bare om å leie ut lokaler til butikker, man må skape opplevelser og innhold. Med Arkaden skal vi redefinere hva et kjøpesenter kan være - og skape en destinasjon, sier adm. direktør Emil Eriksrød i R8 Property AS.

For knappe syv år siden var Arkaden verdsatt til 400 millioner kroner, da R8 Group fikk endelig budaksept denne uken, var prisen 145 millioner kroner. Det er kun formaliteter som gjenstår frem mot overtakelsen 1. mars; Nordea Liv skal endelig styrebehandle transaksjonen, og kjøpekontrakten vil bli signert kommende uke.

- Vi skal snu Arkaden på rekordtid! Sammen med eksisterende og nye leietakere skal vi skape framtidens storsenter. Aldri har kundene vært mer oppdatert og hatt en større appetitt på komfort og service. Varer i hyllene er ikke lenger nok, gode restaurant-konsepter og underholdningstilbud vil være essensielt. Ved å tilby mer enn bare butikker, vil vi også tiltrekke oss kunder fra andre steder enn det umiddelbare nærområdet, sier Eriksrød i en pressemelding.

Selve handlingen vil bli en «sekundær aktivitet» som kommer som en følge av at man allerede er på senteret.

- Mens resten av verden har forandret seg i en rasende fart, ser kjøpesenter fortsatt ut som de gjorde for 20 år siden. Kundens smartphone er allerede i dag den viktigste markedsføringskanalen, uten at det er noe dagens kjøpesenter i tilstrekkelig grad har tatt innover seg. Arkaden skal være spennende, morsommere og mer eksperimentelt. Vi håper å bli et test-senter for nasjonale kjeder, som vil prøve ut pilotkonsepter utenfor hovedstaden, sier Eriksrød.

R8 Property har overtakelse av Arkaden allerede 1. mars og skal nesten umiddelbart i gang med omprofilering og oppgradering av senteret. Det utvikles samtidig nye nettsider og app, samtidig som beacons skal holde kundene orientert om tilbud de faktisk er interessert i - og øke kundeopplevelsen.

- Moderne shopping handler like mye om opplevelse som selve handelen. Gjennom felles, digitale plattformer ønsker vi å formidle skreddersydde aktiviteter og tilbud til våre kunder. Vi ønsker å skape et aktivt og moderne bysenter hvor siste nytt kun er et sveip unna. Vårt brennende engasjement handler om å gjenskape et livlig sentrum som gjenspeiler vår tidsalder med uante muligheter for interaksjon, sier Tommy Thovsland, utviklingsdirektør i R8 Property.

R8 Property har en klar formening om hvilken miks av butikker, restauranter, service-, trenings-, underholdnings- og velværetilbud de ønsker seg som leietakere i Arkaden.