Tobias Valberg (f.v.), Henrik Stageberg, Håkon Gabrielsen, Fredrik Nergaard, Markus Tronstad, Kine Eggan, Sebastian Elverum, daglig leder Betonmast Trøndelag Tom Utvik, finansminister Siv Jensen, Jan Erik B. Stjern, Malin Fallmyr, Knut Almenning og Ole Aurheim.

Betonmast-prosjekt fikk besøk av Siv Jensen

Betonmast sitt prosjekt, nye Lade skole i Trondheim fikk tirsdag ettermiddag besøk av finansminister Siv Jensen.

Prosjektet Nye Lade skole er definert som et Vardeprosjekt. Det betyr at entreprenører og leverandører innen lærefagene som deltar i prosjektet skal ha med lærlinger. Lærlingene i de forskjellige fagene jobber sammen på prosjektet slik at det blir en god forståelse for hvordan de forskjellige byggfagene i fellesskap blir til et godt håndverk som igjen fører til et godt prosjekt.

Finansministeren fikk først en presentasjon om Vardeprosjektet og hvordan det blir gjennomført under byggingen av nye Lade skole. Hun fikk også hilse på en del av lærlingene som jobber på prosjektet og fikk høre deres meninger og tanker om yrkesfagopplæringen.

- Jeg er opptatt av å få flere unge til å velge yrkesfag. Vi har behov for flere fagarbeidere, ellers fungerer ikke Norge. Vi må tilrettelegge for at flere unge fullfører videregående utdanning og velger yrkesutdanning. Dette er høyt oppe på regjeringens dagsorden, og nå blir det blant annet stilt krav til lærlinger i offentlige anbud. Det håper vi vil sørge for flere lærlingplasser, uttalte finansminister Siv Jensen.

- I Betonmast er vi opptatt av å rekruttere lærlinger og har som mål at 10 prosent av våre håndverkerne skal være lærlinger. Der er vi i dag. Lærlingene tilfører mye til prosjektene våre. I Betonmast har vi tidligere gjennomført et Vardeprosjekt på Haugenstua skole i Oslo som var meget vellykket. Betonmast har tatt oppgaven som Vardeprosjekt seriøst, og fokusert på godt læringsmiljø, blant annet ved å arrangere tverrfaglige samlinger for lærlingene. Lærlingene har også vært involvert i for eksempel fremdriftsmøter, og fått innsikt i hvordan et prosjekt drives. Dette har blitt standarden for hvordan Betonmast gjennomfører Vardeprosjekter, uttalte Tom Utvik, daglig leder i Betonmast Trøndelag.

Etter å ha møtt lærlingene og hørt om Vardeprosjektet fikk finansministeren en omvisning på byggeplassen hvor ny Lade skole skal stå ferdig i mai 2018.

Prosjektleder i Trondheim Kommune Morten Marøy (f.v.), prosjektleder i Betonmast Trøndelag Tore Hinsverk, finansminister Siv Jensen og daglig leder i Betonmast Trøndelag Tom Utvik på byggeplassen til nye Lade skole.