Regionsjef i EBA Agder, Petter Blomkvist. Foto: EBA

EBA ber om innsyn i omstridt anbudskonkurranse

Entreprenørforeningen Bygg- og anlegg (EBA) anmoder Arendal Eiendom KF om innsyn i byggesaken hvor det kommunale foretaket forkastet alle tilbud.

EBA sendte Arendal Eiendom sitt innsynskrav fredag, og spør der om grunnlagsmaterialet i anbudskonkurransen for bygging av nye Roligheden skole på Tromøya.

I denne konkurransen forkastet Arendal Eiendom alle tilbud, og vil på nyåret lansere ny anbudskonkurranse.

«EBA ønsker å se nærmere på de vurderinger og kalkyler Arendal Eiendom har forberedt rundt utlysningen. Forkastelsen begrunnes fra Arendal Eiendom med store avvik på budsjett og markedets generelle prisnivå», skriver EBA i en pressemelding fredag.

– Arendal Eiendom sin korrespondanse til våre medlemsbedrifter signaliserer at en ny utlysning vil ha marginale endringer, og vi ønsker å få vurdert årsakene til at Arendal Eiendom avstår muligheten til å gå i en direkte forhandling med tilbyderne som allerede har inngitt tilbud. Arendal Eiendom har da også muligheten til å foreta en intensjonskunngjøring med en 10 dagers frist, for å sikre at ingen har innvendinger mot bruk av dette unntaket fra anskaffelsesregelverket, uttaler regionsjef i EBA Agder, Petter Blomkvist, i pressemeldingen.

– Vi ønsker også å studere hvorfor Arendal Eiendom ikke gikk til Arendal Kommune for en godkjenning av en fremforhandlet avtale. En ikke godkjent avtale ville utløst godtgjørelse på 250.000 kroner til hver av de fire beste entreprenørtilbudene som tilbudsgrunnlaget har beskrevet, fortsetter han.

– Vi bestrider ikke Arendal Eiendom sin rett til å forkaste tilbudene så lenge det er saklig begrunnet, likevel er det viktig for oss å gå inn i materien nå, og for fremtidige anbud, for å kunne bidra til at alle parter har gode, seriøse og fundamenterte tilnærminger og for å begrense alle parters ressursbruk, avslutter Blomkvist.