Illustrasjonsfoto: Norconsult

Norconsult skal bistå i el-buss-anskaffelse

Norconsult er engasjert av Brakar for å bistå selskapet i Norges første anskaffelse av elektriske busser med hurtiglading. Prosjektet har fått 10 millioner i støtte fra Enova.

Som første kollektivtransportselskap i Norge går Brakar i Drammen nå til anskaffelse av elektriske busser med hurtiglading.

I januar 2016 engasjerte selskapet Norconsult til å bistå dem i prosessen. Norconsult utarbeidet blant annet en finansieringsplan som inkluderte søknad om investeringsstøtte fra Enova. Dette resulterte i en Enova-støtte på hele 10 millioner kroner til prosjektet.

Norconsult planla og gjennomførte dialogkonferanse
I tillegg til å utarbeide en finansieringsplan, har Norconsult vært ansvarlig for å planlegge og gjennomføre en dialogkonferanse. Der ble alle potensielle leverandører av elektriske busser invitert til et møte for å diskutere hvordan man kan gjennomføre en slik anskaffelse i Norge.

Nylig utvidet avtale
Norconsult har også utarbeidet en kravspesifikasjon for nødvendige anskaffelser av både bussmateriell og infrastruktur (ladestasjoner) samt utarbeidet beslutningsgrunnlag med strategiske veivalg underveis i prosessen (bl.a. teknologivalg).

Engasjementet ble nylig utvidet til å omfatte bistand i selve anskaffelsesprosessen.