Philip Hon, Atle Høidalen og Eirik Kirkaune i Sweco er blant de nominerte til BIM-pris.

Norske rådgivere finalister i internasjonal BIM-konkurranse

Et InterCity-samarbeid mellom Rambøll og Sweco, samt et vannkraftsprosjekt av Norconsult er nominert i internasjonal BIM-konkurranse.

Med 162 bidrag fra 29 land, er selskapene i fint selskap i AEC Excellence Awards. Dette er en årlig konkurranse sponset av programvareleverandøren Autodesk.

En jury bestående av uavhengige fagpersoner kårer fyrtårnprosjekter hvor BIM har blitt brukt til å skape innovative løsninger. Både Norconsult og samarbeidskonstellasjonen Sweco og Rambøll er finalister i kategorien Infrastruktur.

Vamma kraftverk og Dovrebanen

Norconsult er nominert for sitt arbeid med Vamma kraftverk og Sweco Rambøll for InterCity Dovrebanen.
Detaljrikdom
– I vårt bidrag har vi vist hvordan vi bruker 3D-modellen i dette prosjektet til å samhandle med hverandre, med kundene i Jernbaneverket og andre involverte. Vi viser også hvordan modellen benyttes i forbindelse med folkemøter, og i møte med politikere, kommuner og andre offentlige aktører, sier Atle Høidalen, BIM-koordinator i Sweco i en kommentar.

Modellbasert

Han forklarer at det i prosjekter av denne størrelsen er vanlig at man fordeler informasjon og data på flere 3D-modeller.

I dette prosjektet var de imidlertid opptatt av å få den detaljrikdommen man oppnår når alt legges inn i én og samme modell.
– Vi jobber modellbasert, og fokuserer på at alle i prosjektet skal ha et forhold til 3D-modellen, slik at de er kjent med alle løsninger og innvirkningene disse vil få på traséen, sier han.
Kåring i Las Vegas
Om det blir Norconsult eller Sweco og Rambøll stikker av med seieren, får vi vite i november. Vinneren blir annonsert under Autodesk University, en BIM-konferanse i Las Vegas med over 10.000 deltakere fra hele verden.

Her skal flere av Swecos medarbeidere også holde foredrag, både om dette og andre prosjekter.
– Det er selvsagt veldig stas å ha kommet gjennom to nåløyer; både til finaleplass i konkurransen, hvor det i år ble sendt inn rekordmange bidrag, og til å holde innlegg under konferansen. Det er virkelig en annerkjennelse av at den jobben vi har gjort har vært banebrytende, sier Høidalen