Skanska har kjøpt den sentrale Oslo-eiendommen Lakkegata 3, og planlegger et leilighetshotell. Foto: Skanska

Skanska kjøper Oslo-eiendom - vil bygge leilighetshotell

Skanska har kjøpt Lakkegata 3 i Oslo for 171 millioner kroner, og har inngått en 13 års leieavtale med den finske leilighetshotell-aktøren Forenom.

– I dag er dette en kontoreiendom, men vi så at eiendommen har et bra potensial for å utvikles til noe nytt. Skanska har et bredt globalt nettverk, og via dette kom vi i kontakt med Forenom. Nå planlegger vi å utvikle bygget til et leilighetshotell bestående av ca. 160 rom, sier direktør for næringsutvikling i Skanska Eiendomsutvikling, Vidar Stokkeland, i en melding fra selskapet.

Finsk hotellaktør

Forenom er en aktør fra Finland, og har til sammen 4.000 rom i Finland, Sverige, Danmark og Norge, og er med det størst i Norden på leilighetshotell.

– Lakkegata 3 har ligget ute til salgs en stund. Da vi kom i kontakt med Forenom, skjønte vi raskt at det var et potensial for et konsept som leilighetshotell på denne eiendommen. Det har en sentral beliggenhet med kort vei til Oslo S, sier Stokkeland.

- Å etablere et leilighetshotell i dette området, så nære Oslo S er et strategisk valg av Forenom. Vi foretrekker å lokalisere leilighetshotellene våre i de store byene i Skandinavia, og da i sentrale områder av byene. Vi gleder oss til å komme i gang med dette, sier Jussi Saarinen, Director of International Operations i Forenom.

Åpner for flere konsepter

Planene for 1. etasje er ikke satt enda.

– Vi har en betinget leieavtale med Forenom for 2. til 7. etasje, mens planene for 1. etasje skal vi bruke litt tid på å utvikle fremover. Vi er ute etter konsepter som passer godt på gateplan, og gjerne med synergier til leilighetshotell forteller Stokkeland.

Et behov for leilighetshotell

– Dette er et område i utvikling, med flere aktører som ser verdien av å være her. Beliggenheten er sentral, og vi tror at en utvikling av denne eiendommen vil være positivt for området rundt, sier Stokkeland.

Det bygges flere kontorlokaler i området, deriblant Sundtkvartalet som Skanska bygger i samarbeid med Entra.

– Med den etableringen av kontorlokaler det er i dette område, ser vi et behov for et konsept som leilighetshotell for bedriftsmarkedet her. Bare Sundtkvartalet alene bringer ca. 1.500 nye mennesker til dette området, fortsetter Stokkeland.

En offensiv strategi

Ifølge entreprenørkonsernet, har Skanska Eiendomsutvikling en offensiv strategi for å øke porteføljen av utviklingseiendommer for bolig og næringsformål, først og fremst i Stor-Oslo, Bergen og Trondheim.

Planlagt byggestart vil være vår/sommer 2017, med ferdigstillelse sommeren 2018.