Illustrasjonsfoto

200 millionar kroner ekstra til opprusting av fylkesvegane

– Gode vegar er viktig for at folk skal komme trygt fram og for at varer skal komme raskt til norske og utanlandske marknader. Dette er særskilt viktig for å styrke verdiskapinga i distrikts-Noreg. Difor legg vi no til rette for fornying og opprusting av fylkesvegar i heile landet, seier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Regjeringa foreslår å auke løyvingane til opprusting og fornying av fylkesvegane med 200 millionar kroner i 2017, og samla løyving til dette formålet er med det oppe i over 1,4 milliardar kroner. Løyvinga blir gitt over rammetilskotet til fylkeskommunane.

– Desse midlane er eit viktig bidrag til å ta att vedlikehaldsetterslepet på fylkesvegane og gje betre vilkår for distriktsnæringar i heile landet, seier Jan Tore Sanner.

Midlane vil som tidlegare bli fordelt mellom fylkeskommunane på bakgrunn av ei kartlegging av vedlikehaldsetterslepet på fylkesvegnettet.

Frå 2013 til 2016 blei denne løyvinga til fylkesvegar auka med 1,2 milliardar kroner. Regjeringa foreslår å føre ordninga vidare og trappe den opp med ytterlegare 200 millionar kroner i 2017.