Storegga krever 40 millioner fra Forsvarsbygg etter avvisning

Storegga Entreprenør vil kreve beregnet fortjeneste av et avvist anbud til Forsvarsbygg på over 40 millioner kroner.

Det skriver Folkebladet i en artikkel på sine nettsider denne uken.

Storegga Entreprenør klagde Forsvarsbygg inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) etter å ha blitt avvist i konkurransen om å bygge 24 boliger til en verdi av 40 millioner kroner i Bardufoss i fjor. Kofa mener Forsvarsbygg har begått brudd på regelverket ved å avvise anbudet, og Storegga Entreprenør har fått medhold.

Nå vil entreprenørbedriften kreve fortjenesten av anbudet de mistet da anbudet ble avvist.

– Vi er godt fornøyde med å ha fått medhold i denne saken. Hvor stor sum vi mener vi har tapt i fortjenesten, ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier daglig leder i Storegga Entreprenør, Eivind Olsen til Folkebladet.

Forsvarsbygg snudde

Han henviser i stedet til at deres anbud lå i overkant av 40 millioner kroner.

Tre av de fire anbudene som kom inn, ble avvist fordi Forsvarsbygg mente de ikke oppfylte kravspesifikasjonene. Storegga Entreprenør ble tildelt kontrakten. I etterkant gikk Forsvarsbygg ut og sa at heller ikke Storegga Entreprenør oppfylte kvalifikasjonskravet.

Krever fortjenesten

– Vi har aldri blitt avvist på en jobb tidligere. Vi legger mye arbeid ned i anbudsregning, og gjør alltid en grundig vurdering om vi vil være kvalifisert før vi regner. Vi er også svært nøye med å dokumentere det som etterspørres, sier Olsen.

Mens saken har ligget til behandling i Kofa har Forsvarsbygg utlyst en ny anbudskonkurranse, men denne tapte Storegga Entreprenør. Entreprenøren kan dermed ikke få anbudet, men krever heller fortjenesten som anbudet ville gitt.

– I vårt første brev til byggherren gjorde vi oppmerksom på risikoen de løp ved å ikke legge saken i bero inntil det ble en løsning. Da vi først ble antatt for så å bli avvist mener vi at vi skal bli stilt som om kontrakt hadde vært antatt. Det vi gjør nå er å følge opp det vi sa i det brevet, sier Olsen.