Arbeidsledigheten fortsetter veksten

I alt 135.000 nordmenn var arbeidsløse i juni, dette tilsvarer 4,8 prosent av arbeidsstyrken, ifølge Arbeidskraftundersøkelsen (AKU), som Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte onsdag.

Til samme tid i fjor var AKU-ledigheten 4,4 prosent. DNB Markets og Nordea Markets ventet at ledigheten ville holde seg stabil på 4,7 prosent i juni.

Av befolkningen i aldersgruppen 15-74 år var 67,4 prosent sysselsatte i juni, justert for sesongvariasjoner. Til samme tid i fjor var 68,1 prosent sysselsatte.

AKU-ledigheten er antall arbeidsledige basert på Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse (AKU), og gjenspeiler hvor mange som anser seg som arbeidsledige. Det kan for eksempel inkludere personer som studerer eller er på tiltak.

Nav-ledigheten er antall registrerte arbeidsledige hos Nav. Den omfatter alle som søker inntektsgivende arbeid og har meldt seg som arbeidssøker eller fornyet meldingen i løpet av de to siste ukene. Vanligvis vil AKU-ledigheten være større enn Nav-ledigheten, fordi mange som er reelt arbeidsledige, ikke registrerer seg hos Nav.