Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Folketrygdfondet økte med 5,1 milliarder

Folketrygdfondet presenterte et solid resultat for andre kvartal, og meldte om en verdiøkning på 5,1 milliarder kroner.

Stigningen i Statens pensjonsfond Norge i andre kvartal er større enn nedgangen i 1. kvartal, og fondet har dermed økt i verdi med 0,4 prosent til 199,1 milliarder kroner i løpet av første halvår.

– Markedene var ved utgangen av andre kvartal preget av Storbritannias folkeavstemning om utmelding av EU, som har gitt økt usikkerhet og forventninger om ytterligere pengepolitisk og finanspolitisk stimulans internasjonalt. Obligasjonsrenter falt til nye bunnivåer, mens aksjemarkedet har reversert fallet vi så i begynnelsen av året, sier administrerende direktør Olaug Svarva.

Det er Folketrygdfondet som forvalter kapitalen i Statens pensjonsfond Norge, og fondet er delt inn i en aksjeportefølje og en renteportefølje. Det er særlig aksjeporteføljen som bidrar til oppgangen i 2. kvartal.

Avkastningen var på 3,6 prosent, noe som er 0,5 prosentpoeng bedre enn resten av markedet. Ifølge Dagens Næringsliv er det særlig investeringen i fiskeoppdrettsaksjer som har bidratt til at pensjonsfondet, som eier fem prosent av Oslo Børs og 10 prosent av aksjene på hovedindeksen, knuste markedet.

Fondets største aksjeinvesteringer ved halvårsskiftet var Statoil, Telenor, DNB og Orkla.