Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig foran modellen på Miljøbyen Granåsen som de er i siste fase med.

Heimdal Bolig solgte for 768 millioner i første halvår

Boligbyggeren Heimdal Bolig solgte 216 boliger med en samlet verdi på 768 millioner kroner i første halvår 2016.

Heimdal Bolig opererer for tiden kun i Trondheim og har en markedsandel hittil i år på cirka 22 prosent av nyboligmarkedet i byen. Markedet preges av høy aktivitet samtidig med at tilbud og etterspørsel er i balanse.

- Vi merker at en større andel av boligkjøperne ønsker å kjøpe ny bolig. De er selektive og bevisste på hva de vil ha. Dette resulterer i at boligkjøperne ofte ikke finner leiligheter i bruktmarkedet med de kvaliteter de ønsker. Vi ser også at en større andel yngre boligkjøpere er på banen, og at det er viktig å kunne tilby sentralt beliggende mindre leiligheter som denne kjøpegruppen har råd til, sier administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig i en pressemelding.

Han forteller at godt voksne flytter tidligere ut av familieboligen og inn i ny leilighet enn før.

- Leilighetene vi selger nå er ofte langt mer arealeffektive enn tidligere, noe som gjør at boligkjøperne ofte ender opp med å velge en mindre leilighet enn de først hadde tenkt seg legger Munkhaugen til.

215 boliger til kr 642 millioner kroner ble overlevert til boligkjøpere i første halvår. Heimdal Bolig har ved utgangen av første halvår 440 boliger til en verdi av 1,3 milliarder kroner i produksjon.

Han varsler at de i andre halvår kommer med flere nye spennende prosjekter.

- Vi har akkurat lansert Strinda Hageby som er et prosjekt på ca 500 enheter som har blitt svært godt tatt imot i markedet. Vi jobber nå med 2. salgstrinn som kommer i august. Vi ser også for oss å lansere et trinn til før vi runder året. Mot jul er det planer for lansering av Steinanvegen terrasse på 170 enheter. I tillegg kommer nye trinn på flere av de øvrige prosjektene som er i produksjon, avslutter Heimdal Bolig-sjefen.