Tomas Carlsson, Swecos konsernsjef var innom Norge og besøkte blant annet Stavanger.

Swecos toppsjef imponert over Stavanger-satsing

Swecos konsernsjef lot seg imponere i oljebyen.

Tomas Carlsson, Sweco-konsernets svenske toppsjef, besøkte i går Stavanger. På agendaen sto møter med medarbeidere og kunder, hvor han blant annet ble oppdatert på markedssituasjonen i den hardt prøvede regionen.

Imponert over pågangsmot

Ifølge en pressemelding er Carlsson imponert over måten Stavanger-kontoret har jobbet målrettet for å holde trykket oppe gjennom krisen.

– Her i Stavanger opplever jeg et enormt pågangsmot og en fantastisk drive blant de ansatte. Det er helt klart utfordrende tider for en del av Norge som har levd veldig godt under utviklingen av oljeøkonomien, og det er inspirerende å se hvordan de ansatte snur situasjonen om til det positive, sier Carlsson i meldingen.

Rekrutterer

Administrerende direktør i Sweco Norge, Grete Aspelund, sier seg enig med Carlsson. – Det siste året har Sweco Stavanger styrket sin posisjon i et veldig krevende marked. Det har vi greid gjennom sterk markedsretting av all aktiviteten vår i regionen, sier hun. Mens mange andre bedrifter i området nedbemanner, dominerte Stavanger-kontoret Sweco Norges oversikt over stillingsutlysninger nylig: alle de seks stillingene som lå ute på selskapets hjemmesider var i oljebyen.

Vekst i nord

Stavanger var ikke eneste stoppested under konsernsjefens Norgesbesøk. Dagen før besøkte han Tromsø, hvor han blant annet hadde et møte med Tromsø kommune. Carlsson beskriver Nord-Norge som en spennende landsdel med store muligheter innen blant annet turisme, havbruk og olje og gass.

– Regionen har en høybyggeaktivitet om dagen, og er definitivt et interessant vekstområde, sier han.