Hilde Sponheim

Hilde Sponheim blir daglig leder i LPO

1. august 2016 overtar Hilde Sponheim rollen som daglig leder i LPO arkitekter as. 

- Dette er et lenge planlagt lederskifte som vi ser frem til med stor glede. Vi i LPO er stolte av at vi også denne gangen har lykkes med å rekruttere daglig leder fra egne rekker. Vi tror at de beste bedriftene fostrer frem sine egne ledere, og vi føler oss sikre på at vi har funnet den beste kandidaten til denne viktige jobben, heter det i en melding fra selskapet.

Hilde Sponheim er sivilarkitekt, utdannet ved NTNU. Hun har lang fartstid i LPO og kjenner selskapet godt. Hun har vært ansatt siden 2005, partner siden 2006, og har vært medlem av styret i LPO ved flere anledninger. 

- Faglig har Sponheim bakgrunn fra Fjordbykontoret og har vært sentral i flere av LPOs store byutviklingsprosjekter og planoppgaver. Hilde har erfaring med strategisk ledelse og har ledet LPOs strategiarbeid. Hun har de siste to årene bodd i Sør-Korea med sin familie og bringer med seg en unik erfaring derfra, heter det i meldingen.

Sponheim overtar ledelsen for et selskap i medgang. Omsetningen i 2015 var på 75 millioner kroner og de er nå til sammen 68 ansatte i LPO. De har kontorer i Oslo, på Svalbard og i Sverige.

Sponheim avløser Ørjan Høyer-Farstad som har ledet i firmaet siden 2012. Han blir værende i LPO og vil fungere som rådgiver for ledelsen, i tillegg til å gjenoppta sitt arbeid som prosjektleder og prosjekterende arkitekt.