Skogbrannen på Høgeholtet i Rakkestad kommune sett fra branntårnet på Linnekleppen. Ifølge brannvakt Kristoffer Høidal blåser det 6,5 m/s i området. Høidal anslår at det foreløpig brenner over et område på et par mål. Foto: Kristoffer Høidal / NTB scanpix

Skogbrann i Rakkestad utenfor kontroll

En skogbrann ved Høgeholtet i Rakkestad sprer seg raskt. Brannvesenet har ikke kontroll på brannen, som ble meldt tirsdag formiddag. Sivilforsvaret er bedt om å bistå, og brannhelikopteret er på plass.

Brannen ble meldt like etter klokken 10 tirsdag, tre timer senere var brannen fortsatt ikke under kontroll.

Et titalls mannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret er i full gang med slukkearbeidet

Brannvakt Kristoffer Høidal, som sitter i branntårnet på Linnekleppen i Rakkestad, forteller til NTB at det brenner bare et par kilometer unna skogbranntårnet.

– Jeg ser brannen godt herfra. Nå ser jeg brannhelikopteret kommer inn over brannen, sier Høidal.

– Jeg vil anslå at det brenner over et par mål, men det blåser 6,5 sekundmeter her nå og det er kupert terreng så jeg vil anta det blir utfordrende å slokke, sier Høidal, som forteller at han ser åpne flammer og at det brenner i tretoppene.

– Brannen tar seg fort opp, sier Høidal.

Vaktleder Roger Andersen ved Alarmsentral Brann øst sier til NRK at slurakkeskkearbeidet er krevende på grunn av sterk vind.

– Skogen er knusktørr, og det blåser friskt. Det gjør jobben vår vanskelig, fordi brannen sprer seg veldig fort.

Ifølge Rakkestad Avis var det skogbrukssjef Knut Østby i Rakkestad kommune som oppdaget brannen, da han var i området på befaring etter en annen skogbrann 3. juni.

Det er ikke bebyggelse i området som brenner.