- Målet er at selskapet raskt skal komme opp i en takt på å realisere 200 boliger per år i selskapets nedslagsfelt som er det indre InterCity-området, sier Lasse Skjelbred, påtroppende adm. direktør i det nye selskapet. Foto: John Petter Reinertsen

Lasse Skjelbred blir toppsjef i nystartede Conceptor Bolig

Lasse Skjelbred (49) blir adm. direktør i det nye selskapet Conceptor Bolig AS. 

Selskapet satser på utvikling av boligprosjekter i den indre del av InterCity-området fra Grenland, via Vestfold, Buskerud, Oslo- Akershusområdet og nordre del av Østfold.

Selskapet skal ha fokus på leiligheter og småhus i tett/lav bebyggelse i sine satsingsområder. Det nye selskapet sitter ved etableringen på tomter og rettigheter til å oppføre ca. 1.500 enheter alene eller i samarbeid. Selskapet får en egenkapital ved oppstart på 200 millioner kroner.

- Målet er at selskapet raskt skal komme opp i en takt på å realisere 200 boliger per år i selskapets nedslagsfelt som er det indre InterCity-området, sier Lasse Skjelbred som er påtroppende adm. direktør i det nye selskapet.

Skjelbred kommer fra stillingen som regiondirektør Vest i boligbyggelaget USBL. Han har videre vært konstituert adm. direktør for USBL i perioden september 2014 til juni 2015. Før det har han en lang bakgrunn innen boligutvikling fra en rekke roller. Blant annet adm. direktør for Sandefjord Boligbyggelag AL i årene 2002 til 2011, prosjektleder for Treschow-Fritzøe AS i Larvik i årene 2000-2002 og prosjekt- og byggeleder i Trondheim og Omegn Boligbyggelag AL i årene 1996-2000. Han er utdannet sivilingeniør fra Narvik i 1992 og fra Telemark Ingeniørhøgskole i 1990. Skjelbred har hatt en rekke styreverv tilknyttet sine lederroller innen bolig og eiendomsutvikling, heter det i en melding fra selskapet.

Bak satsingen på Conceptor Bolig AS står Conceptor AS og Øygarden Eiendom AS, de samme som er eiere av Bratsberg Gruppen AS. Conceptor AS hadde en omsetning på 1,3 milliarder i 2015 og har en verdijustert totalbalanse på ca. 1,5 milliarder kroner, hvorav verdijustert egenkapital utgjør ca. 1 milliard. Conceptor har fokus på to forretningsområder, eiendom og handel. Petter Øygarden er den sentrale eier i Øygarden Eiendom og er kjent for å ha utviklet Bratsberg Gruppen AS. Dette selskapet hadde en omsetning på 98,3 millioner i 2015 og har en verdijustert totalbalanse på ca. 1,3 milliarder kroner, hvorav verdijustert egenkapital utgjør ca. 458 millioner kroner. Bratsberg Gruppen har fokus på eiendomsutvikling i Grenland og Vestfold.

- Vår plan er nå å gå i markedet og hente inn 50 millioner kroner i ny kapital og det vil i den forbindelse bli endringer på eiersiden. Vi tror vi med vår historikk og profil vil bidra til en god risikojustert avkastning for de som blir med som investorer. Vårt mål er å sikre solid lønnsomhet for våre eiere og ha en god utbyttepolitikk. Det skal skje gjennom at vi bygger systemverdier og å være gode på prosjektgjennomføring og derigjennom god avkastning for våre eiere, sier Lasse Skjelbred i en kommentar.

– Jeg er svært glad for at Lasse Skjelbred har takket ja til å lede Conceptor Bolig. Han har riktig kompetanse, en solid historikk, kan dette markedet og har god lokalkunnskap som blir viktig når vi nå satser med fokus på den indre del av InterCity-området. Vi har lang erfaring som utviklere av eiendom med fokus på leiligheter og vil nå ytterligere styrke vår satsing, sier Petter Øygarden (60) som går inn i rollen som styreleder i Conceptor Bolig AS. De samler nå ca. 1.500 enheter under utvikling i det nye selskapet.

– Det at vi nå samler våre boligutviklingsprosjekter i Bratsberg Gruppen og Conceptor AS gir oss mulighet til å skape et solid nytt boligselskap med sterkt fokus på vekst, sier Vidar Lyhus som går inn som styremedlem og aktiv eier i selskapet.

– Vi har i mange år jobbet med enkeltprosjekter hver for oss. Nå satser vi sammen i et selskap som skal bli en viktig aktør innen boligmarkedet i årene fremover, sier Lyhus.

– Vår visjon er å være en kreativ og nyskapende eiendomsutvikler på lag med lokalsamfunnene vi arbeider i. Vi ser at våre boligprosjekter er svært populære. De siste prosjektene på Klosterøya i Skien og Bratberg Brygge i Porsgrunn selger svært godt. Over et år før ferdigstillelse er ca. 80 % av leilighetene allerede solgt til gode prise. Med Conceptor Bolig AS og Lasse Skjelbred i spissen kan vi nå ytterligere styrke vår satsing på gode boligprosjekter, sier Petter Øygarden. Således rigger vi oss for ny vekst i de kommende årene, sier Øygarden.