Skatteetaten varsler flere kontroller etter at det i fjor ble forsøkt unndratt 600 millioner kroner ved salg og utleie av bolig. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Skatteetaten varsler økt kontroll ved salg og utleie av bolig

Skatteetaten varsler flere kontroller etter at det i fjor ble forsøkt unndratt 600 millioner kroner ved salg og utleie av bolig. Årets analyser viser feil på tidligere kontroller.

– Gevinst på salg og utleie av bolig er dessverre et tilbakevendende område der vi ser det gjøres en del feil, sier direktør Øivind Strømme i regionavdelingen i skatteetaten.

Skatteetaten foretar hvert år en risikovurdering av hvilke områder som skal kontrolleres ekstra nøye når selvangivelsen behandles. I år er det salg og utleie av bolig som skal kontrolleres ekstra nøye.

Dersom man ikke har bodd i boligen i ett av de to siste årene, skal gevinsten skattlegges med 27 prosent.

Har du ikke ført inn denne inntekten riktig i selvangivelsen, kan du risikere tilleggsskatt fra 15 til 60 prosent.

Personer med utleieinntekter skal fylle inn inntektene i selvangivelsen. Dersom feltet ikke fylles ut, vil de bli tatt ut i kontroll.

– Gjennom vårt eget eiendomsregister får vi innrapportert tinglyste salg. Salgsopplysningene sjekkes samtidig opp mot botid og flytting i Folkeregisteret, sier Strømme.