Direktør i Oslo Universitetssykehus, Bjørn Erikstein. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Anbefaler tidlig sykehusutbygging på Aker

Direktøren ved Oslo universitetssykehus tar bladet fra munnen, og anbefaler tidlig utbygging av nytt lokalsykehus på Aker.

Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus (OUS) kunngjør nå at han vil anbefale Helse Sør-Øst å sette i gang tidlig sykehusutbygging på Aker.

Det skriver tidsskriftet Dagens Medisin i en artikkel på sine nettsider.

OUS-styret ga i januar sin tilslutning til en delvis samling på Gaustad i kombinasjon med nytt lokalsykehus på Aker, men det har hittil vært uklart om hvor man så for seg å starte utbyggingen.

OUS-direktøren viser til at Oslo kommune planlegger å bygge storbylegevakt på Aker, og forteller at han ønsker å samordne de to prosessene.

– Oslo kommune bestemmer seg nå for å bygge storbylegevakt på Aker. Vi må se på hvordan vi kan organisere dette best mulig sammen med kommunen, og da vil det være fornuftig å se det i sammenheng med at man planlegger å starte deler av et nytt sykehus på Aker, sier Erikstein til Dagens Medisin.

Erikstein tør ikke si noe om når man kan vente byggestart på Aker-sykehuset, men uttaler at han håper på delvis ferdigstillelse en gang etter 2022.

– Hvis alt går helt etter planen, vil storbylegevakten være ferdig i 2022, og deler av et nytt sykehus kanskje ørlite grann senere. Men dette må planleggingen og fremtiden fortelle oss mer om, sier han.

OUS-direktøren forteller at det kan bli aktuelt å sette i gang inntil fire utbygginger parallelt i årene fremover: I tillegg til lokalsykehus på Aker peker han på nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet, nye bygg til Regional sikkerhetsavdeling og enkelte grep på Rikshospitalet, heter det i artikkelen på Dagens Medisin.