RK Montasje lavest på støydemping i Kongsberg

Fire firmaer ga bud på jobben med støyskjermingstiltak i Kongsberg i forbindelse med utbyggingen av ny E134 Damåsen-Saggrenda.

De fire budene varierer fra 12,6 til 21,3 millioner kroner med tilbudet fra RK Montasje AS som det laveste.

Dette er tilbudene:

  • RVS AS: 15,9 millioner kroner
  • Tømrermestrene Bogen og Mathisen AS: 21,3 millioner kroner
  • Byggmester Strand: 13,7 millioner kroner
  • RK Montasje AS: 12,8 millioner kroner

97 boliger

97 boliger i Kongsberg får i første omgang ulike støytiltak som følge av E134 Damåsen-Saggrenda utbyggingen. Antallet boliger totalt i Kongsberg som får støytiltak blir nærmere 120 når den siste delstrekningen fra Trollerudmoen til Saggrenda også kommer med, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Denne tilbudsåpningen gjelder støytiltak på strekningen Damåsen-Trollerudmoen. Magnar Hartz i Statens vegvesen er byggeleder for lokale støytiltak på E134 Damåsen-Saggrenda og ansvarlig for dette viktige helse- og miljøtiltaket sammen med kontrollingeniør Morten Hartmann Graulund.

Flest i øst

Hovedmengden av de 97 boligene som inngår i dette oppdraget ligger på østsiden av Lågen. Det vil spesielt si i området Gomsrud, Tislegård og Gammelgrendsåsen. På vestsiden av Lågen skal det støyskjermes noen boliger ved Sellikdalen og Trollerudmoen.

Både utvendig og innvendig

56 av de 97 boligene får ulike typer utvendig støyskjerming, 77 av boligene får såkalte fasadetiltak. Det utgjøres for det meste av nye vinduer, bedre isolasjon og ventilasjon. Resten av boligene får både utvendige og innvendige støytiltak.

Arbeidet med støytiltak på de 97 første boligene i Kongsberg starter i løpet av sommeren 2016 og er beregnet å være ferdige etter om lag halvannet år.