RIFs ekspertgruppe Fag & Innovasjon. Fra venstre: Per Kåre Limmesand, Eivind Thoresen Skarpaas, Ari Soilammi, Morten Tveten, Terje Schütz Pettersen, Birgit Farstad Larsen, Petrine Djupvik Flaa, Erland Edvartson, Anders Myhr, Roar Smelhus. Ikke tilstede: Tania Waage Leporowski (Leder), Torhild Tøndel. Foto: RIF

RIF med ny ekspertgruppe innen Fag og Innovasjon

Rådgivende ingeniørers forening (RIF) har opprettet en ny ekspertgruppe innenfor Fag og Innovasjon.

– Denne gruppen er et svar på et behov for å koordinere arbeidet med systematisert kompetanseutvikling og fremme innovasjonsevnen i bransjen, sier adm. direktør for RIF, Liv Kari Skudal Hansteen i en pressemelding.

RIFs nyeste ekspertgruppe arbeider med faglig utvikling, FoU og innovasjon i rådgivende ingeniørbedrifter. Deltagerne er i stor grad ledere innenfor områder som kompetanseutvikling, innovasjon og fagnettverk i medlemsbedriftene. Gruppen er RIFs nyeste og skal arbeide med blant annet følgende temaer:

  • Faglig karriere. Vurdere å etablere en kompetansestige/faglig karrierevei for rådgivere, hvor det er relativt ulike praksis.
  • Kompetanseutvikling på tvers av rådgiverbransjen
  • Transaksjonskostnader - Oppdragsgivere forventer skreddersøm i hver eneste konkurranse og gratisarbeid fra rådgiverne. Dette øker byggekostnadene i Norge. Hvordan kan rådgiverbransjen bidra til å forenkle konkurransene ved å tydeliggjøre kompetanse?
  • Ekspertgruppen skal være kontaktpunkt i forhold til FoU-aktiviteter og mulige prosjekter i rådgiverbransjen.
  • Dialog med oppdragsgivere om kompetanseutviklingsbehov.

Ari Soilammi, som er utviklingssjef i RIF sier følgende om gruppen: - Vi har allerede begynt på et spennende arbeid med å kartlegge den interne kompetanseutviklingen som allerede foregår i rådgiverfirmaene og hos de store oppdragsgiverne. Dette vil danne grunnlag for en mer målrettet og strukturert kompetanseutvikling, som vil gjøre rådgiverbransjen til en enda mer attraktiv arbeidsplass.