Schneider Electric leverte solide tall for 2015 internasjonalt. Foto: Ina Wesenberg / Schneider Electric

Schneider Electric leverte rekordresultat i 2015

Mange piler peker oppover i Schneider Electrics internasjonale årsregnskap, men selskapet ruster seg for et krevende 2016.

Takket være rask tilpasning til endrede omgivelser og mange bein å stå på i flere markeder og regioner, har omsetningen økt med 6,8 prosent til 26,6 milliarder euro. Driftsresultatet (EBITDA) landet på 3,6 milliarder euro, en økning på fem prosent, melder Schneider Electric.

Robust forretningsmodell

Til tross for gode tall i et krevende 2015, ruster Schneider Electric seg for motgang i det nye året. De trekker spesielt fram usikkerheten i olje- og gassnæringen, amerikansk industri og i Kina.

Selv med noe dystrere utsikter ser Schneider Electric positivt på fremtiden, og er trygge på at forretningsmodellen deres vil takle det som kommer.

- I et utfordrende miljø leverer vi rekordstor omsetning og overskudd, i tillegg til sterk vekst i kontantstrømmen. Dette viser hvor robust forretningsmodellen vår er, sier Jean-Pascal Tricoire, styreformann og CEO i Schneider Electric.

Han trekker frem det globale partnernettverket som en viktig del av forretningsmodellen, og et fundament for videre vekst.

Oljesuksess for selskapet i Norge

- Partnerne representerer fundamentet også i selskapets norske forretningsmodell, sier Dagfinn Ringås, Country President i Norge. Tallene for selskapet totalt sett speiler utviklingen i Norge med ett viktig unntak. Til tross for global nedgang i olje og gassnæringen, har vi opplevd suksess med store elektroleveranser til Johan Sverdrup-feltet i året som gikk.

Dagfinn Ringås, Country President i Norge.

Den norske sjefen forventer vekst fremover.

- Vi har hatt en bra start på året. Selv i et utfordrende marked, vil det være kraftig vekst innenfor mange områder og segmenter i Norge de neste årene, og behov for vår teknologi innenfor energistyring og automasjon. Vi vil jobbe mot viktige sluttkunder og partnere innen bygg, transport, olje & gass, akvakultur og bolig, og ha et spesielt fokus på å levere kvalitetsprodukter, løsninger og servicetjenester, sier Dagfinn Ringås i Schneider Electric Norge.