Reagerer på opplysninger fra Statens vegvesen

Prosjektsjef for vei i Bergen Bydrift, Trond Hjelmeland, er lite fornøyd med hvordan Statens vegvesen opptrådte i etterkant av den mye omtalte kjedekollisjonen tidligere i uken.

- Jeg godtar ikke at Statens vegvesen gjør våre brøytebilsjåfører til syndebukker etter mandagens kjedekollisjon i Eidsvåg, sier Trond Hjelmeland til bt.no.

Hele 60 biler var involvert I kjedekollisjonen på det glatte underlaget mandag. I etterkant av dette la Statens vegvesen frem opplysninger fra en foreløpig granskningsrapport, hvor det kom frem at entreprenøren som sto for salting på E39 hadde saltet ved 3-tiden natt til mandag. Rett før klokken 6 på morgenen var bilen tilbake på samme sted, og ifølge rapporten vurderte sjåføren da at «det ikke var behov for ytterligere saltutlegging/tiltak».

- Man må kunne forvente en annen standard av Statens vegvesen enn at de går ut og sverter enkeltsjåfører og underentreprenører. Rapporten de fikk tilgang til var en foreløpig intern granskingsrapport som slett ikke var egnet seg til å bli kringkastet i alle landets medier bare noen timer etter at den var levert fra oss, utdyper Hjelmeland til avisen.

Morten Solholm fra Statens vegvesen ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Hjelmeland overfor avisen, men påpeker at Stor-Bergen Vegdrift har gitt Vegvesenet alle fullmakter til å bruke rapporten.