Nesten halvparten av den norske befolkning tror boligprisene vil stige det neste året, ifølge en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Flere tror på oppgang i boligprisene

Tross oljenedtur og varsel om tøffe tider i norsk økonomi, tror 42 prosent i en ny undersøkelse at boligprisene vil fortsette å stige det neste året.

Det kommer fram i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Nordea. I tilsvarende undersøkelse i september i fjor svarte 38 prosent – altså fire prosentpoeng færre – at de tror boligprisene vil øke de neste 12 månedene.

Forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea registrerer at de dystre spådommene for norsk økonomi ikke dempet folks forventninger til boligprisutviklingen. Hun synes utviklingen er overraskende.

– Det hadde vært mer nærliggende å tro at økende arbeidsledighet og varsel om lavere lønnsvekst ville legge en demper på folks oppfatning av boligprisenes vekstpotensial, sier Reitan.

I undersøkelsen svarer 29 prosent at de tror boligprisene vil forbli uforandret det neste året. 22 prosent tror vi har et prisfall i vente.

Oslo-folk er de mest optimistiske, og blant dem svarer 60 prosent at de venter prisvekst. Blant vestlendinger tror 25 på økte priser, mens 42 prosent tror boligprisene vil synke.