Frode Antonsen

Etterlyser bedre leievilkår til langsiktige prosjekter

Administrerende direktør Frode Antonsen i Betonmast Selvaagbygg AS er helt klar på at de gjennom utleiefirmaene er ute etter samarbeidspartnere og ikke maskin-pushere, men han peker også på noen punkter hvor han mener utleiebransjen har et forbedringspotensial.

- Vi leier inn mye maskiner og utstyr, men graden varierer fra prosjekt til prosjekt. Hver enkelt prosjektleder har her stor makt. Men når det gjelder langvarige prosjekter er dere altfor dyre, uttalte Antonsen til deltakerne på Utleiekonferansen.

Han undret seg over hvordan utleiebransjen ikke er konkurransedyktige på det langvarige markedet.

- Vi vil jo ikke binde egenkapital, men det må vi på de langvarige prosjektene nå, sa Antonsen med en klar oppfordring til bransjen.

Han pekte også på at de i stor grad velger å leie stort utstyr, mens småutstyr blir kjøpt inn fremfor å leie.

– Årsaken til at vi kjøper småutstyret er rett og slett fordi vi opplever at utleiefirmaene har veldig høye priser på denne type utstyr. Vi kan stort sett avskrive utstyret i løpet av et prosjekt på ett år, sa Antonsen.
Han hadde i forkant av innlegget på konferansen hatt en intern runde i Betonmast-konsernet og tilbakemeldingene var at utleiebransjen oppleves som stort sett å være seriøs, stort sett være serviceorientert samtidig om de opplever store variasjoner i pris

Antonsen pekte også på viktigheten av at bransjen i enda større grad må utvikle seg til å blir en god samarbeidspartner, og ikke minst hele veien være oppdatert på nytt utstyr og nye metoder.

- Dere må foreslå riktige løsninger for prosjektet. Men den største utfordringen ligger nok hos entreprenørene, vi må oppfatte dere som gode samarbeidspartnere. Det ligger på oss, uttalte han.