Sola skinner for det norske solkraftmarkedet

Fire ganger mer solcellepaneler ble installert på norske boliger i 2015 enn året før. Økningen totalt for det norske solcellemarkedet var 10 prosent.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding fredag. 

I 2015 ble det installert totalt 2,45 MWp solceller i Norge, hvilket, ifølge pressemeldingen, betyr en vekst på 10 prosent fra 2014. Det er nett-tilknyttede solcelleanlegg som utgjør hoveddelen av det totale markedsvolumet, skriver Multiconsult.
– Det er gledelig å registrere at solkraftmarkedet fortsetter å vokse videre på tross av svake rammevilkår og stor usikkerhet rundt Plusskundeordningen og El-sertifikatsystemet, uttaler Øystein Holm i Multiconsult.

Markedet for frittstående anlegg utgjorde 925 kWp (mot 819 kWp i 2014). Multiconsult skriver også i meldingen at det er verdt å merke seg at hyttemarkedet omtrent er doblet i løpet av de siste 5 årene. Den viktigste endringen ser man likevel i utviklingen av boligmarkedet. I dette segmentet ble det installert fire ganger mer solceller i 2015 enn i 2014. Av det totale markedsvolumet på 700 kWp i dette segmentet ble 319 kWp finansiert gjennom støtteordningen «Enovatilskuddet» som ble lansert i januar 2015.