Illustrasjon: Link arkitektur / Multiconsult

Se forslaget til det nye hurtigrutemuseet

Link arkitektur har presentert sitt forslag til nytt hurtigrutemuseum i Vesterålen.

Det skriver Link arkitektur i en pressemelding via byrånettsidenmynewsdesk.com.

– Vi har funnet en løsning som balanserer godt mellom det å være et signalbygg og museets funksjonsbehov. Dette har vi fått til innenfor de begrensningene som ligger i forskriftskravene, uten at det har gått på bekostning av signalbyggets egenverdi. Dette sier Gunnar Næss, arkitekt i Link arkitektur i pressemeldingen.

Museumsanlegget vil, ifølge meldingen, bestå av tre hoveddeler.

Det nye museet i Hadsel kommune, som til sammen blir på 4.400 kvadratmeter, skal gi rom for nye lokaler til dagens hurtigrutemuseum. Museet vil få en egen avdeling til bevaring av overbygget til «DS Finnmarken» fra 1912, med salong, trapperom og lugarer intakt, samt et opplevelsessenter rundt «MS Finnmarken» fra 1956. Dette skipet er allerede tatt vare på og står på land i Stokmarknes, heter det i pressemeldingen.

Arkitektkontoret skriver videre at skisseprosjektet viser et anlegg som vil bli et landemerke og et ikon. Prosjekteringsgruppen har designet et gjennomsiktig bygg med en stor åpen glassvegg som eksponerer skipet maksimalt mot sjøen. Bygget er formet med en omsluttende tett hvit ramme som er åpen mot øst og vest. Den hvite rammen utføres med båndtekking av metall.