Stor interesse rundt sentrumsnær boligutvikling i Trondheim

Mandag kveld hadde arkitekt Ole Wiig en presentasjon rundt byutviklingsplanen «Trondheim 50/50». Innbyggerne i byen var invitert inn til folkemøte, og interessen var enrom.

Wiig har på oppdrag fra boligbyggelaget TOBB laget en plan for hvordan man kan utbytte sentrumsnære områder til utbygging av nye boligområder.

Det er tydelig at dette er et tema som interesserer trønderne. Sjelden har man sett så stor interesse rundt mulige fremtidige utbygginger. Over 300 personer møtte opp for å høre mer om utbyggingsplanene, noe som kan tyde på at sentrumsnære boliger virkelig er noe man ønsker i Midt-Norges hovedstad.

Ole Wiig har den siste tiden stått i bresjen for disse utbyggingsmulighetene. Han har på oppdrag fra TOBB utarbeidet planer som viser at det kan bosettes hele 50.000 personer i Midtbyen og havneområdet. Dette er nok langt mer enn hva man har forestilt seg å kunne bygge ut på disse områdene tidligere, og viser til fulle mulighetene som finnes i byen. Tidligere har man ofte sett på mulige utbygginger utenfor sentrum, men interessen rundt disse planene viser helt klart at man vil bo sentralt – og Wiig viser at et er mulig.

At mange vil bo sentralt er ingen stor nyhet – slik er det i alle byer – alle vil bo nærmest mulig sentrum. Det har ført til et enormt press etter de riktige objektene, og prisene har gått rett opp. Når man kan presentere slike mulige utbyggingskonsepter vil folk naturligvis bli interesserte. Nå er det viktig at man jobber videre med de fremlagte mulighetene som finnes i Trondheim. Her har byen en gylden mulighet til å skape spennende sentrumsnære byområder.

Ole Wiig er i hvert fall helt klar på at det trengs et paradigmeskifte i byen – og at man må tenke nytt for å finne boliger til 100.000 nye innbyggere i Trondheim innen 2050. Wiig mener halvparten av disse kan bosettes i sentrum. Wiig utfordrer nå kommunen om å komme sterkere på banen. Interessen rundt planene til TOBB og Wiig tyder helt klart på at dette er noe innbyggerne ønsker velkommen og er noe kommunen burde ta med seg videre.