Solvik-Olsen: – Ba ikke om partipolitisk bistand

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er i sitt svarbrev til Stortingets kontrollkomité krystallklar på at han ikke ba om partipolitisk bistand fra sin kommunikasjonssjef.

– Nei, jeg mener jeg ikke har bedt kommunikasjonsavdelingen – eller embetsverket for øvrig – om den type bistand, skriver statsråden i brevet.

– Jeg anser ikke kontakt med ordførere i forbindelse med lokale besøk og befaringer som bistand til Frp-arbeid, heter det.

Bakgrunnen for saken er en konflikt mellom Frp-statsråden og den tidligere kommunikasjonssjefen i Samferdselsdepartementet, Anne Marie Storli.

I flere artikler i Dagens Næringsliv påpekes det at Storli kan ha blitt fjernet fra jobben fordi hun ikke ville gi partipolitisk bistand til Solvik-Olsen. Det har statsråden også tidligere avvist.

– Ikke hold i påstand

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ba for en uke siden om svar på seks spørsmål fra Solvik-Olsen. Et nesten sju sider langt svarbrev kom tirsdag og ble lagt ut på departementets hjemmesider.

I brevet tilbakeviser Solvik-Olsen påstander som er fremsatt i saken. Et kjernepunkt er DNs oppslag 19. desember i fjor med tittelen «Nektet å hjelpe Frp, ble fjernet».

– Jeg mener dette er en påstand det ikke er hold i, skriver statsråden.

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) ville tirsdag ikke kommentere innholdet i brevet.

– Det vil bli behandlet på neste møte i komiteen tirsdag 2. februar, sier han til NTB.

Samarbeidsproblemer

Ketil Solvik-Olsen erkjenner i brevet at det var samarbeidsproblemer mellom ham selv og kommunikasjonsavdelingen.

– Ja, jeg kan bekrefte at det var samarbeidsproblemer, og at jeg ikke fikk de leveransene som jeg som statsråd forventet av en kommunikasjonsavdeling, skriver han.

– Jeg var ikke fornøyd med de komrnunikasjonsfaglige leveransene fra kommunikasjonsavdelingen under hennes ledelse, heter det, med henvisning til Storli.

Samtidig skriver Solvik-Olsen at han ikke vil gå dypere inn i de personalmessige sidene ved saken enn nødvendig.

Regjeringens politikk

Solvik-Olsen understreker samtidig at han som statsråd har bedt om bistand til å formidle regjeringens politikk.

– I samarbeidet med kommunikasjonsavdelingen om utarbeiding av pressemeldinger, har jeg vært opptatt av å få fram regjeringens politiske budskap. Jeg har ønsket å sette tall og fakta i en kontekst som viser utvikling over tid, skriver han.

– Som nestleder i Frp har jeg også behov for å formidle Frps politikk, heter det.

Han understreker at Samferdselsdepartementet har rutiner for å håndtere henvendelser av partipolitisk art, og at disse håndteres av politisk rådgiver.