– Vi er glade for å sikre virksomheten og medarbeiderne fortsatt drift, sier Arne Pedersen i Mjøstre (t.v.). Har sammen med direktør Stene Bergsløkken fra Optimera Byggsystemer.

Optimera kjøper Mjøstre på Ilseng

 Optimera fortsetter ekspansjonen innenfor markedet for konstruksjonspakker og byg-ningselementer ved kjøp av Mjøstre AS på Ilseng utenfor Hamar. 

 Oppkjøpet av takstolprodusenten inngår i selskapets langsiktige plan om å styrke sin posisjon som totalleverandør til byggemarkedet, heter det i en pressemelding fra Optimera.

– Sterk posisjon

– Mjøstre har en sterk posisjon som takstolprodusent i sitt markedsområde. Optimera vil tilføre selskapet både et bredere kundegrunnlag og kompetanse. Vi vil også investere for å styrke og utvikle virksomheten videre, kommenterer direktør Stene Bergsløkken i Optimera Byggsystemer.

– Det er også aktuelt å utvide sortimentet som blir produsert på Ilseng, fremholder han.

Vekstprodukt

Overtagelsen av Mjøstre inngår som et bidrag for å understøtte Optimeras posisjon som totalleverandør til både nybyggings- og rehabiliteringsmarkedet. Takstoler leveres både som separat produkt, og inngår i leveranser av andre prefabrikkerte løsninger.

Optimera anslår veksten for denne type produkter til å være langt høyere enn for byggevarer for øvrig.

– Vi forventer fortsatt høy vekst i dette markedet, sier Bergsløkken.

Generasjonsskifte

Eierfamilien Pedersen i Mjøstre sto overfor et generasjonsskifte uten naturlige kandidater i familien til å utvikle virksomheten videre. Arne Pedersen er nå daglig leder og vil fortsette i virksomheten.

– Vi er glade for å sikre virksomheten og medarbeiderne fortsatt drift og videreutvikling hos en langsiktig industriell aktør, kommenterer Pedersen.

– Videre investeringer

Fra før har Optimera Byggsystemer produksjonsenheter i Sandnes og i Andebu og omsetter for nær 300 millioner kroner. Mjøstre posisjonerer Optimera sterkere geografisk overfor markedet i innlandet og Romerike.

– Mjøstre blir basis for våre videre investeringer i prefabrikasjon for dette markedet, avslutter Bergsløkken.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 152 utsalgssteder, 1900 ansatte og over 7 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten inngår som en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.