Vanskelige kjøreforhold på E18 i Bærum søndag. Også mandag skaper snøen utfordringer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Snøværet skaper forsinkelser i Sør-Norge

På grunn av snøværet er kun én av de to rullebanene på Oslo lufthavn åpen av gangen mandag morgen – og det er noen forsinkelser. På Haukelifjell er det kolonnekjøring.

Nedgangen i Kina forklares blant annet med justerte tall for inflasjon. Børsen i Shanghai startet uka med et fall på over 5 prosent, mens Shenzhen-børsen hadde en nedgang på hele 6,6 prosent.

I forrige uke falt hovedindeksen i Oslo med 7,6 prosent, noe som var den verste enkeltuka siden 2011. Med fallet mandag har nedgangen siden nyttår vært på hele 9 prosent.

Indekstunge Statoil er som vanlig mest omsatt, og oljegiganten bidrar sterkt til fallet med en nedgang på 3,8 prosent. Nedover går det også for Norsk Hydro (-0,3), DNB (-1,4), Yara (-1,5), Frontline (-1,2) og TGS-NOPEC (-2,5). Blant de få lyspunktene er Marine Harvest, som får økt sin aksjeverdi med 0,1 prosent.

Oljeprisene faller mandag formiddag. Et fat nordsjøolje omsettes for 32,68 dollar.

På børsene ellers i Europa er stemningen delt. I London faller FTSE 100-indeksen 0,3 prosent, mens DAX 30 i Frankfurt og CAC 40 i Paris hever seg henholdsvis 0,1 og 0,2 prosent.