HRR Miljø nå heleid av Ragn-Sells

1. januar 2016 ble HRR Miljø blir til Ragn-Sells i Hamar.

– Vi kommer til å omprofilere bilene, containerne og uniformene våre fra blått til grønt. Utover dette vil det være business as usual, sier daglig leder, Ketil Henriksen i en pressemelding.

– Ragn-Sells er en av landets ledende gjenvinningsentreprenører, noe som vil gjøre oss til en totalleverandør. Nå vil vi tilby nye konsepter som for eksempel miljøsanering, legger han til.

HRR Miljø har sterke tradisjoner i Hamar-regionen. Miljøanlegget mottar årlig over 60 000 tonn avfall, og i snitt veies det inn 70 lass med avfall hver eneste dag. Selskapet har rundt 40 ansatte.

- Vi går fra å være en liten aktør til å bli en av de største, og det gjør oss sterkere. Ragn-Sells har for eksempel gode løsninger i forhold til den nettbaserte kundeportalen, og en nettbutikk som er godt utbygd, sier han.

Henriksen fremhever også at Hamar er en vekstkommune i forhold til nye arbeidsplasser. Miljøanlegget er strategisk plassert i Furnes med kort vei til E6.

- Ragn-Sells er en sterk aktør i markedet med langsiktige ambisjoner og tilstedeværelse. Hamar-regionen fikk ikke med seg oljeoppturen, men det gjør at vi i stor grad slipper oljenedturen landet opplever nå. Hamar-regionen kommer til å fortsette å vokse, spår han.

Ragn-Sells har siden 2012 vært majoritetseier i HRR Miljø AS med 51 % av aksjene. I september kjøpte gjenvinningsentreprenøren opp resten av virksomheten, og fra 1/1 2016 fusjoneres HRR Miljø inn i Ragn-Sells.

- HRR Miljø er en av innlandets største gjenvinningsselskaper. De har et sterkt kundegrunnlag, og et veldrevet anlegg i en veldig spennende region. Vi er storfornøyde med denne avtalen, sier Bjørn Hoel, administrerende direktør i Ragn-Sells.

Hoel forteller videre at miljøkampen er en kamp som må kjempes lokalt.

- Når avfallet leveres er det mange som tror dette markerer slutten på kretsløpet, men sannheten er at det markerer starten. Det finnes store miljøgevinster i god avfallshåndtering. For oss er det viktig å gjøre denne jobben lokalt, og derfor har vi nå 21 avdelinger i Norge, sier han.