Den nye fabrikken til Voss Møbel og Trevareverkstad AS. Foto: P. Blakstad

Voss Møbel og Trevareverkstad AS har bygd ny fabrikk

Nå bruker tradisjonsbedriften treavfallet sitt til oppvarming av produksjonslokalene. På den måten skåner de miljøet, gir de ansatte et bedre arbeidsmiljø og sparer penger samtidig.

- At kvaliteten på produksjonsmiljøet har blitt bedre øker i tillegg kvaliteten på produktene fra fabrikken, heter det i en pressemelding.

- Det er ekstremt profesjonelle mennesker i Voss Møbel og Trevareverksted. Det har vært en glede å være med på prosessen med å lage en så miljøvennlig og effektiv fabrikk, sier salgsingeniør Olav Haugrønning i P. Blakstad.

- Vi har stort overskudd av kapp, høvelspon og sagflis – disse verdiene må vi ta vare på. Alt kapp males til flis – og høvelspona går inn i samme system. Fyringsanleggets kapasitet er på 450 kW – så all varmen vi trenger får vi fra egne ressurser. Nå kan de ansatte stå i t-skjorta hele dagen, sier daglig leder Arne Nordbø i Voss Møbel og Trevareverkstad.

P. Blakstad har prosjektert, dimensjonert og levert flisfyringsanlegg, sponavsug, luftbefuktning og avtrekk og ventilasjon til malingsavdelingen.

Malingsanlegget på fabrikken står midt i produksjonslokalet.

- Vi har så bra avtrekk og ventilering at vi kan ha malingsanlegget midt i lokalet. Luftbefuktningen gjør også at malingsdunsten ikke sprer seg – samtidig som riktig luftbefuktning gjør at malingen sitter bedre på treverket, sier Nordbø.

Varmen fra det nye fyringsanlegget, drevet på treavfall fra fabrikken, gir nå både gulvvarme og varme radiatorer i bygget.

- Arbeidsmiljøet har vært det viktigste for oss. At vi kan spare penger og være miljøvennlige samtidig er en fin bonus, sier Nordbø.