Illustrasjon: LPO arkitekter

Veidekke bygger for Thon på Lørenskog

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag å bygge boligprosjektet Dr. Wendts hage på Lørenskog.

Det skriver Veidekke i en pressemelding torsdag.

De 51 leilighetene er det tredje boligprosjektet Veidekke bygger for Thongård AS i området. Oppdraget er en totalentreprise verdt 97,5 millioner kroner før moms, heter det i pressemeldingen.

– De 51 leilighetene er fordelt på to syvetasjers bygg over en felles parkeringskjeller og næringsareal. Det blir heis direkte opp til leilighetene, og disse varierer i størrelse fra toroms på 45 kvadratmeter til romslige fireroms leiligheter på 135 kvadratmeter med 50 kvadratmeters takterrasse. Salget av leilighetene er godt i gang, og forventet byggestart er første kvartal 2016, uttaler avdelingsleder Odd Arne Lian i Veidekke.

Prosjektet er del av Skårer Vest delområde 7, som er et større utbyggingsfelt opparbeidet med gressplener, beplanting, gangveier, lekeplasser og parkanlegg, heter det i pressemeldingen.

Når prosjektet Dr. Wendts hage står ferdig, har Veidekke siden sommeren 2012 oppført åtte bygg med til sammen 286 leiligheter i tre kontrakter med Thongård til en samlet verdi av en halv milliard kroner, skriver entreprenøren.

De to byggene skal, ifølge meldingen, fundamenteres på peler via støpte pelefundamenter og pelehoder direkte på fjell. Det er lagt spesielt vekt på bruk av tidsriktige materialer av god kvalitet innvendig og utvendig. Byggene blir oppført i prefabrikkert betong og stål med fasader av tegl, tre og glassfelt/ vinduer.