Brannalarm og alarmorganisering

StedGardermoen, Norge
ArrangørBFO, Noralarm og TFSK
Fra20.01.2016
Til21.01.2016
TidspunktOnsdag kl 9.00 - torsdag kl 15.00

Risikovurdering, brannkonsept, veiledere og bransjestandarder. Hvordan lage din egen plan for alarmorganisering?

Erfaring viser at konseptansvarlig for brann ofte har mangelfull kunnskap om brannalarmanlegg og det ansvar denne rollen har for risikovurdering og utarbeidelse av plan for alarmorganisering.

Kurset tar for seg brannalarmstandard NS 3960 fra 2013 som omhandler brannalarm- prosjektering, installasjon, drift og vedlikehold. Denne ligger til grunn for ny sertifiseringsordning FG 750 for personsertifisering, og FG 760 for selskapssertifisering. Ny talevarslingsstandard er under utarbeidelse og vil komme ut i 2016. Det er avsatt egen bolk som tar for seg ny veileder for Brannsikkert scenebygg hvor fokus er innstramming i praktisering av regelverk. Vi skal også ha en økt om standarder og bransjenormer, og ikke minst; en god økt med praktiske oppgaver for å lage en plan for alarmorganisering.

Kurset er et samarbeid mellom Noralarm og Brannfaglig Fellesorganisasjon, og kommer denne gangen i en bearbeidet og forbedret utgave i forhold til kurset vi fikk meget gode tilbakemeldinger på i april 2015.

Kurset passer for branntekniske rådgivere, detaljprosjekterende og kontrollerende. Likeså forhandlere, leverandører og installatører, samt tilsynsmyndigheter, brukere av scenebygg, eiendomsselskapers driftsavdelinger og innkjøpere til byggeprosjekter. Kurset er også meget aktuelt for personer som jobber i kultur- og konserthus samt pyroteknikere.

Påmeldingsfrist: 18. desember

Program og påmelding