Optimera styrker seg til sjøs

Optimera har kapret et sveitsisk agentur for ikke-brennbare plater for maritimt miljø.

Optimera Marine i Ørsta har sikret seg agenturet for ikke-brennbare plater fra sveitsiske Fipro AG. Det er et stort behov i markedet for et lettere og sterke alternativ til tradisjonelle ikke-brennbare plater til sjøs. Platene gir også skipsdesignere bortimot frie hender i valg av farger og dekorer, heter det i en pressemelding fra Optimera.

I første omgang skal selskapet markedsføre de slovensk-produserte platene i Norge, India og Kina.

Lette, sterke og enkle

Fipro-platene er lagd av samme materialet som i peisinnsatser. Forskjellige typer laminater blir lagt utenpå dette kjernematerialet som blir produsert i Slovenia av mineralet vermikulitt. I tillegg til å være brannhemmende, er platene lette, sterke, samt enkle og rimelige å montere.

– Produktet er dessuten designmessig et spennende alternativ til tradisjonelle ikke-brennbare plater av isolasjonsmateriale med stål på. Design er viktig, ikke bare innenfor passasjer- og cruisefartøy. Utforming av interiør om bord skip og offshoreinstallasjoner handler også om arbeidsmiljø og trivsel om bord, sier Daniel Garden som leder kontoret i Ørsta i pressemeldingen.

Alle typer farger

Fipro-platene kan leveres med alle typer farger fra et vanlig fargekart. I tillegg kommer dekorer som laminat, skyggesjatteringer og fliser. På toppen av dette kommer ulike strukturer som matt, høyglans, ru og glatt.

Produksjonsselskapet Mineralka i Slovenia har gjennom mange år basert seg på sveitsiske Fipro AG som salgsselskap. Da eieren av salgsselskapet var klar for pensjonistenes rekker, besluttet Mineralka å inngå avtale med Optimera Marine for markedene i Norge, Kina og India i stedet for selv å etablere egen salgsorganisasjon.

– En fjær i hatten for oss og viser at vår satsing i maritim sektor blir tatt godt imot også hos produsentene, sier Garden.

Fin uttelling

To år er gått siden byggevareselskapet Optimera etablerte Optimera Marine med kontor og én medarbeider i Ørsta. Med basis i byggevarekompetanse og allianse med søsterselskaper i Saint-Gobain Marine Applications, startet selskapet opp med plateprodukter for maritime behov. Det har gitt fin uttelling i form av vekst fra én til tre medarbeidere, og nå også agenturet for Fipro.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 152 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 7 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.