Ny administrerende direktør i EH Consult AS

Øystein E. Johansen er ansatt som ny administrerende direktør i EH Consult.

Johansen (38) har lang og bred erfaring fra bygg-/anlegg og eiendomsnæringen (BAE). Sist som leder av Bygg og eiendom i OEC Gruppen AS. Han har ingeniørutdannelse, en MSc i Prosjektledelse fra Leeds Beckett University og en Master of Business Administration (MBA) fra Leeds Business School.

EH Consult har rendyrketspisskompetanse innenfor prosjekt- og byggeledelse i bygg- og anleggsektoren. Selskapet har de siste årene vært i sterk vekst både innenfor offentlig og privat sektor. Et viktig satsningsområde de kommende årene ved siden av bygg, vil være innenfor samferdsel, skriver de i en pressemelding.

EH Consult har i den senere tid vunnet en rekke store og viktige avtaler. Blant annet kan nevnes byggeledelsen av nytt Nasjonalmuseum og rammeavtaler med Statsbygg, Boligbygg Oslo KF, BTV og Statens vegvesen. Foruten disse avtalene har selskapet også prosjektledelsen av Fornebuporten, som med sine 2,2 milliarder kroner er en av Norges aller største enkeltstående byggekontrakter.

Eieren av selskapet, Håvard Slaatten, er meget fornøyd med ansettelsen av Øystein E. Johansen.

- Vi har etter en grundig og omfattende prosess fått tak i en av de mest profesjonelle lederne innenfor prosjektledelse i Norge, sier Håvard Slaatten.

- Det har vært viktig for oss at den som tiltrer som administrerende direktør har bred bransjekunnskap og kompetanse fra prosjektledelse og kjenner hverdagen for prosjektlederne. Men det er også nødvendig å ha en person som har generell ledererfaring og solid teoretisk bakgrunn. Vi er overbevist om at Øystein er den rette lederen for EH Consult de neste årene, legger han til.

- EH Consult er kjent i markedet for å ha sterk faglig kompetanse med stor gjennomføringsevne, sier Øystein E. Johansen.

- For meg har det vært viktig å gå inn i et selskap som rendyrker prosjekt- og byggeledelse. EH Consult har startet et langsiktig og systematisk arbeid med å bygge bransjens mest attraktive og profesjonelle selskap. Viktige bidrag i den sammenheng er kontinuerlig fokus på kompetanse, kvalitet og kulturbygging. Sammen med eier og svært erfaren prosjektleder Håvard Slaatten og kommende styreleder Thorbjørn Overholt, som har lang leder- og styrebakgrunn, og ikke minst en unik medarbeiderstab, vil EH Consult fortsette å utfordre de etablerte og større aktørene i markedet, legger den nye direktøren til.