Illustrasjon: SnøhettaIllustrasjon: SnøhettaIllustrasjon: Snøhetta

Vil bygge Powerhouse Telemark

Eiendomsselskapet R8 Property vil realisere Telemarks første plusshus i Porsgrunn.

Det skriver R8 i en pressemelding torsdag.

− For å møte fremtiden på en bærekraftig måte må plusshus være en del av løsningen, og vi i R8 Property ønsker å sette Telemark på kartet ved å bygge fylkets første plusshus, uttaler utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8 Property.

Illustrasjon: Snøhetta

Fra før av finnes det kun Powerhouse Kjørbo som er realisert innenfor Powerhouse-samarbeidet, med et nytt plusshus planlagt på Brattørkaia i Trondheim.

− Ut ifra vår ambisjon om å redusere energibruken, har vi valgt Powerhouse som samarbeidspartner. Dette blir et signalbygg for Telemark. Vi er rett og slett utrolig stolte av Telemark og håper dette bygget vil sette Grenland på kartet også internasjonalt, sier administrerende direktør i R8 Property, Emil Eriksrød, i pressemeldingen.

Powerhousesamarbeidet definerer plusshus som bygg som genererer mer energi enn det bruker over livsløpet, samtidig som det setter ny standard for komfort og funksjoner.

Powerhouse er i dag et samarbeid mellom Entra Eiendom, Skanska, Asplan Viak, Sapa og Hydro, miljøstiftelsen Zero og Snøhetta.