Direktør for Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune, Eli Grimsby, ønsket velkommen til markeringen av byggestarten for det nye Munchmuseet tirsdag.

Munchmuseet klar for byggestart


Tirsdag kunne direktør for Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune, Eli Grimsby, ønske velkommen til markeringen av byggestarten for det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.

Byrådsleder Stian B. Røsland (til venstre) og kulturbyråd Hallstein Bjercke.

Etter flere års politisk krangel om hvorvidt Lambda – det nye Munchmuseet skulle bli en realitet, var endelig den store dagen på felt B5 på Paulsenkaia i Bjørvika ved munningen av Akerselva kommet.

Blant dem som var med på den høytidelige markeringen, var også byrådsleder Stian B. Røsland (H).

–Omdreiningspunkt

–Det nye Munchmuseet vil bli et av de største omdreiningspunktene her i Bjørvika i tillegg til operaen og Deichmanske bibliotek som skal ligge rett bak Munchmuseet, sa Røsland.

Han la vekt på at Munchmuseet i Bjørvika vil bli et av de aller viktigste byggene i Oslo.

–Personlig eierskap

–Jeg håper at alle vil føle et personlig eierskap til museet, og nå er jeg veldig spent på hvordan bygget vil reise seg, sa Røsland.

Det nye Muncmuseet vil med sin spektakulære beliggenhet bli et landemerke for hovestaden. Ikke minst vil arkitekturen fra spanske Estudio Herreros bidra til dette. Til Byggeindustrien sa Røsland at han har store forventninger til at det nye museet ikke bare vil gi nasjonal glede.

–Treffer internasjonalt

–Jeg er også overbevist om at vi kommer til å treffe et internasjonalt publikum med Munchmuseet, smilte Røsland.

Det er Veidekke AS som har fått tildelt hovedentreprisen for grunnarbeidene til det ca. 25.000 kvadratmeter store bygget som skal stå ferdig i 2019.