Ill. Anthon B. Nilsen Eiendom

KNS ønsker å etablerere ny havn i Hurum

Anthon B. Nilsen Eiendom og Kongelig Norsk Seilforening undertegnet 11.juni 2015 en avtale for samarbeid om strategisk utbygging av ny havn ved Tofte i Hurum.

Bakgrunnen for avtalen er at Anton B. Nilsen Eiendom allerede har eiendommen, men søker partnere og investorer for samarbeid rundt utviklingen av området.

Tofte ligger strategisk til der Oslofjorden åpner seg mot Breidangen og havet. Reisetiden til Oslo sentrum og Drammen er 50 minutter med bil, mens Horten, Holmestrand og Son ligger kun en kort båttur unna.

– Vi har eiendommen, men trenger hjelp til å gjøre den attraktiv for flere, sier Peder Chr. Løvenskiold, administrerende direktør i Anthon B. Nilsen Eiendom AS

KNS på sin side trenger mer plass til regattaavvikling og opplagsplass for båter.

– Oslofjorden er allerede for trang for avvikling av større regattaer, og det vil ble enda trangere om plassen i fremtiden, påpeker generalsekretær i KNS Anders Kristensen.

Vårt felles mål er å skape en attraktiv levende helårs destinasjon til glede for KNS og båtfolket, Hurum kommune, turister, næringsliv og beboere.

Steinmolo første ledd

Første ledd i utviklingen av havnen blir å få på plass en steinmolo, noe som anses som en tidkrevende oppgave, da det behøves store mengder stein til dette. Det jobbe for tiden med flere konkrete muligheter for tilgang til steinmasse men har foreløpig ingen endelig løsning på dette.

Forretningsutvikler i Anthon B. Nilsen Eiendom, Knut Halvor Hansen, understreker at det er viktig å skape nøkterne forventninger til prosessen i utbyggingen. Her er det mange brikker som må på plass og alle involverte interessenter må bidra for å få til en god ansvarlig transformasjon av den tidligere papirfabrikken.

– Selv om området er ferdig regulert og klart for utbygging og det foreligger konkrete og realistiske planer om en storsatsning på båtliv og båtfolk i samarbeid med KNS, vil vi ikke skape for store forventninger hva gjelder fremdrift. Da er bedre åeventuelt overraske positivt, understreker Hansen.

Slipp og bunkring

Det endelige havneanlegget inkluderer på sikt en slipp, opplagsplass, marina, service med overnatting og servering og 450tomter for kostnadseffektive og miljøvennlige bolig- og fritidsboliger. Vi planlegger 10.000 m2 næringslivsutvikling rettet mot turisme og mot seil og båtliv. Dette blir ganske unikt sier Hansen blant annet fordi det er lite tilgang på kortreiste, rimelige ferieboliger i et hyggelig miljø i strandkanten med havutsikt sentralt på østlandet. I tillegg ønsker vi å utvikle en miljøprofil på området og har som mål å kunne tilby båtplasser med alle servicefasiliteter til alle som ønsker dette.

– Vi har et stort ønske om å etablere en slipp, der vi kan ta opp båter for reparasjon og service, fastslår generalsekretær Kristensen. Han peker på at Toftes beliggenhet ikke bare er optimal for regattaseilere, men også som hjemmehavn eller bunkringshavn for turseilere. Ved å ha båten her ute slipper man å bruke hele helgen på å komme ut og inn av Drøbaksund.