– Fra august setter Ruter inn leddbusser over Smestad til erstatning for dagens busser. Det vil gi bedre kapasitet, sier Ketil Solvik-Olsen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Solvik-Olsen vil unngå nye køer ved Smestad

Kollektivtilbudet skal styrkes for å holde på dem som reiser kollektivt etter at et felt ble stengt i Smestadtunnelen.

Det er klart etter at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) hadde møte med Ruter, NSB og Statens vegvesen om tunnelen mandag, skriver Dagsavisen.

– Fra august setter Ruter inn leddbusser over Smestad til erstatning for dagens busser. Det vil gi bedre kapasitet, sier Solvik-Olsen.

Han sier det er viktig å finne ut hvordan man kan unngå at det igjen oppstår køer etter at to felt i tunnelen ble stengt på grunn av rehabiliteringsarbeid 2. juni.

Det var stor frykt for at det skulle oppstå lange køer på Ring 3 på grunn av stengningen, men til alles overraskelse ble det ingen køer.

På møtet mandag la Statens vegvesen fram nye tall som viste hvordan folk taklet stengningen.

Der går det fram at en av tre bilister parkerte bilen, mens andre har valgt å kjøre tidligere på morgenen for å unngå kø. Dessuten har antall syklister økt med 25-45 prosent, og NSB registrerte 8 prosent flere påstigninger i uka etter stengningen.